A kormány jó döntést hozott a Sinopharm-vakcina alkalmazásáról

Nemzetközi szinten is elismerik a kínai vakcinát, ez az oltóanyag is hatásos és biztonságos.

Forrás: MTI2021. 05. 15. 11:16
null
Békéscsaba, 2021. április 26. Sinopharm koronavírus elleni oltóanyag a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházának egyik oltópontján Békéscsabán 2021. április 26-án. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a magyar kormány jól döntött, hogy elkezdte a Sinopharm-vakcina alkalmazását. A május 14-én délelőtt kiadott közlemény kiemelte, hogy

az összes forgalomban lévő vakcina esetén elindítottak egy klinikai vizsgálatot, amely a vakcinák utáni immunitást vizsgálja. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan egyre többet és többet tudnak meg a szakértők a vizsgálatoknak köszönhetően.

Május végére várhatók a kezdeti eredmények, júniusban pedig még több adattal nyújthat tökéletesebb képet a kutatás. Mivel a vizsgálati idő egy év, így az első év végén lehet majd megmondani, hogy tart-e addig védettség.

Kásler Miklós miniszter kifejtette, hogy az összes vakcina esetében vizsgálták a fiatalok olthatóságát is.

Hozzátette, ha megvannak a megfelelő minőségi szakmai paraméterek, Magyarország is megkezdheti ezeknek a korosztályoknak az oltását.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.