Az oltásellenes baloldal öt legveszélyesebb állítása

Folyamatosan nő a beoltottak száma, így reális lehetőség nyílt arra, hogy Magyarország a közeljövőben továbbléphessen a járványon. Minden, a vakcinák ellen irányuló baloldali törekvés veszélyeztetheti a lakosság fizikai egészségét, hátráltathatja a gazdaság újraindítását, ezáltal fékezheti az emberek fizikai és pszichés regenerálódásának lehetőségét.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 12. 16:05
null
A baloldal a szükséges felhatalmazás nélkül is átalakítaná a jogrendszert Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy horderejű kampányt folytatnak a baloldali és liberális pártok, illetve sajtóorgánumaik a keleti vakcinákkal szemben a koronavírus-járvány kellős közepén – figyelmeztet a Századvég Alapítvány legújabb kiadványában. Az Origo.hu-n megjelent írásban öt pontban szedték össze, hogy milyen hamis állításokat tett a baloldal az elmúlt hónapokban.

Elsőként azt emelik ki, hogy a baloldal rendszeresen támadja a regisztrációs eljárást. Úgy vélik, hogy a folyamat felesleges, csökkenti az oltási hajlandóságot és azt feltételezik, hogy visszaélnek a regisztráltak adataival. Mára bebizonyosodott, hogy az állampolgárok adatai biztonságban vannak és a regisztráció azért fontos, hogy zökkenőmentesen valósuljon meg az oltási menetrend és az oltóanyagok elosztása.

Hozzáteszik:

A baloldal folyamatosan támadta az orosz és a kínai vakcinákat, ugyanakkor több esetben is előfordult, hogy politikusaik felvették a keleti oltóanyagokat, amikről kiderült, hogy hatásosak a betegség megelőzésében.

A Századvég Alapítvány rámutatott arra, hogy a magyar vakcinabeszerzés, valamint az engedélyezési eljárás megbízható, a Gyurcsány-lista pedig figyelmen kívül hagyja, hogy a brüsszeli vezetés előnytelen vakcinabeszerzési szerződéseket kötött, melyeknek a teljesítése túl lassan zajlik.

A Századvég Alapítvány a baloldal veszélyes állításaira hívta fel a figyelmet

Mint utóbb kiderült, jóval kevesebb oltóanyag érkezett az uniós tagállamokba éppen abban az időben, amikor szerte a kontinensen tombolt a koronavírus-járvány második és a harmadik hulláma.

Mivel a nyugati tagállamok kizárólag a brüsszeli beszerzésre építették az oltási stratégiájukat, így ma ezen országok nagy részében arányosan feleannyi beoltott személy van, mint Magyarországon. Eközben a magyar szakemberek pontos munkáját dicséri, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is engedélyezte a kínai Sinopharm készítményét.

A halálozási statisztika kapcsán a balliberális tömb folyamatosan azt hangoztatja, hogy Magyarországon kirívóan sokan hunytak el a járvány következtében, amiért a kormány a felelős. Ugyanakkor kiemelten fontos tisztázni, hogy az országok közötti eltérő adatkezelés miatt összehasonlító elemzés céljából a többlethalálozásról szóló statisztikai adatokat célszerű vizsgálni.

Ezekből kiderül, hogy Magyarország a középmezőnynél valamivel jobb helyet foglal el az Európai Unióban, tehát a magyar többlethalálozás az uniós átlagnál kisebb mértékű volt a vírus által leginkább terhelt hónapokban.

A baloldali és liberális média előszeretettel riogat azzal, hogy akik orosz vagy kínai oltóanyagot vesznek fel, utazási korlátozásokkal fognak szembesülni a nyár folyamán. Ez a kijelentés azonban minden alapot nélkülöz, mivel az országok kétoldalú megállapodásokat köthetnek egymással arra vonatkozóan, hogy elfogadják-e egymás védettségi igazolványát, az uniós vakcinaútlevél kiállításával kapcsolatosan még a jogszabályt sem fogadták el Brüsszelben. A kölcsönös elismerésről a magyar kormány már több országgal megállapodott és további országokkal is folyamatosan zajlanak a tárgyalások.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.