Azbej Tristan: A keresztényellenesség már Európában is megjelent

Keresztényellenes támadásokat hajtottak végre Európában iszlamisták és nyugati liberális anarchista mozgalmak – mondta Azbej Tristan az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 11. 03. 11:02
AZBEJ Tristan
Budapest, 2019. április 16. Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelõs államtitkára a Hungary Helps ügynökség megalakulásáról tartott sajtótájékoztatón az államtitkárság budapesti épületében 2019. április 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azbej Tristan államtitkár közölte: Franciaországban és Ausztriában iszlamisták támadták a keresztényeket, míg a baloldali mozgalmak Lengyelországtól az Egyesült Államokon keresztül egészen Chiléig fizikai agressziót hajtottak végre keresztény intézmények és emberek ellen.

Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány szerint a migráció veszélyes, hiszen ezzel érkezhetett meg Európába az erőszakos iszlamizmus, és azt meg kell állítani.

Európának és az európai politikusoknak is vissza kel találniuk a hagyományos európai, vagyis keresztény értékekhez, nem szabad az „eszmesemlegesség” világában feloldódni, mert azzal a kultúránkat szolgáltatjuk ki egy erőszakosan terjeszkedő másik kultúrkörnek – vélekedett.

Azbej Tristan hozzátette, hogy

épeszű ember nem állíthatja azt, hogy minden muszlim terrorista, az iszlamisták egy kisebbség, de az elmúlt hetek tapasztalatai alapján egy „halálos kisebbség”.

– Mi attól tartunk, hogy több nyugati ország, ahol már a párhuzamos társadalmak megjelentek, elkéstek, de a keresztény kultúra védelmével kapcsolatban és az Európai Unió határainak védelmében továbbra is számíthatnak Magyarországra – fogalmazott.

Azbej Tristan: Helyben kell segíteni az üldözött keresztényeknek

A Miniszterelnökség az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára a Hungary Helps program és partnerszervezetei munkatársainak tartott, a válságövezeti szolgálatra felkészítő, úgynevezett túlélőprogram elvégzése után beszélt erről.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség (MH) egyhetes tanfolyamát tizenegyen, köztük Azbej Tristan végezte el.

Az államtitkár az oklevél átvétele előtt hangsúlyozta: a Hungary Helps program munkatársainak feladata, hogy megbizonyosodjanak arról, a magyar adófizetők pénze valóban a rászorulókhoz kerül-e.

Hozzátette: ez a munka nem végezhető minisztériumi hivatalok íróasztalai mögül, csak személyesen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.