Baráti szerződés a volt üzlettárssal Újpesten

A momentumos polgármester még tisztakezűséggel kampányolt, most megkötötték a „kötelező” ügyvédi szerződéseket.

2020. 08. 27. 6:19
null
Déri Tibor kerületi vezető a DK-s Varju László társaságában Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, Újpesten megkezdődött az urambátyám viszonyok kialakítása. Bár Déri Tibor momentumos polgármester tavaly ősszel még tisztakezűséggel kampányolt, ám nem sokat kellett várni arra, hogy a IV. kerületben is megkössék a „kötelező” ügyvédi szerződéseket. A Bedő Katalin DK-s alpolgármester által felügyelt Sajtó Szolgáltató Nonprofit Kft. megbízta Hortoványi Izabella ügyvédi irodáját, amely mindezért havi 230 ezer forintot kap, még akkor is, ha nem érkezik jogi feladat. Érdekes, hogy ugyanez az ügyvédi iroda korábban az újpesti MSZP jogsegélyszolgálatát látta el, amikor még Bedő Katalin is a szocialistáknál tevékenykedett. Hortoványi Izabella ráadásul üzlettársa is volt az alpolgármesternek az Amfisol Kft.-ben, tehát a régi kapcsolat nem csak politikai természetű. A jogi tanácsadói szerződést közölte az Újpesti Hírek, amely közadatigénylést nyújtott be ezért a Sajtó Szolgáltató Nonprofit Kft.-nek.

A helyi lap szerint a szerződést megismerve már érthető, hogy miért nem akarták azt nyilvánossá tenni, hiszen mind a szerződő személye, mind a szerződés tartalma erősen megkérdőjelezhető közpénzfelhasználásra utal. Újpest önkormányzati lapjánál már a választás után megkezdődött a tisztogatás, hat ember távozott a szerkesztőségből, köztük a korábbi főszerkesztő, Héjja Krisztián. A lap egykori vezetőjének Facebook-bejegyzéséből kiderült: az önkormányzati választás után arra sem méltatták a kirúgott dolgozókat, hogy személyesen közöljék velük az új városvezetés döntését. Egy ügyvédnőre bízták a végrehajtást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.