Csalásra építheti kampányát Budapesten az ellenzék

Feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék – derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumokból. A józsefvárosi összefogás kampánycsapata az ajánlószelvényeken szereplő adatokat számítógépes adatbázis építésére használhatta, ez pedig, mint köztudott, tilos.

Magyar Nemzet
2019. 09. 09. 8:03
null
„Csak meg ne ossza valaki ezt a fotót!” A képen (hátul, szürke pólóban, rózsaszín nadrágban) Erőss Gábor, a Párbeszéd önkormányzati képviselője Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vaskos dossziét juttatott el a Magyar Nemzethez a fővárosi ellenzék kampánycsapatának egy csalódott tagja, aki felháborítónak tartja, hogy olyan feladatok végrehajtására is ráveszik az aktivistákat, amelyeknek akár súlyos következményei is lehetnek. A lapunk birtokába került dokumentumok alapján felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék üzemszerűen rögzíti számítógépre az ajánlóíveken szereplő személyek adatait. Ez pedig tilos, csakúgy, mint az ajánlóívek másolása.

„Csak meg ne ossza valaki ezt a fotót!” A képen (hátul, szürke pólóban, rózsaszín nadrágban) Erőss Gábor, a Párbeszéd önkormányzati képviselője
Fotó: Facebook

E munkafolyamatról árulkodik egyebek mellett az a fénykép is, amelyet a józsefvárosi polgármesterjelölt kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza egy zárt Facebook-csoportban posztolt szep­tember 2-án késő este. Informátorunk tájékoztatása szerint a fénykép a kerületi kampányközpontban, a Baross utcai Patyolat nevű helyen készült, amely Karácsony Gergelynek sem lehet ismeretlen, hiszen a főpolgármester-jelölt néhány napja lakossági fórumot is tartott ott. Udvarhelyi Tessza a képhez a következő kísérőszöveget írta: „a legeslegmenőbb back office csapat még mindig dolgozik az ajánlóívek feldolgozásán, hogy holnap reggel leadhassunk mindent <3 hatalmas köszönet nekik, nagy öröm volt velük dolgozni az elmúlt tíz napban!”

A dolog szépséghibája, hogy az ajánlóíveken nincs mit feldolgozni, azokat a jelölteknek csupán össze kell gyűjteniük és le kell adniuk a választási bizottsághoz. A fotó és a kísérőszöveg alapján egyértelműen úgy tűnik, hogy az ellenzék személyes adattal való visszaélést követett el. Beszédesek azok a kommentek is, amelyek Udvarhelyi Tessza posztjára érkeztek. Az aktivisták munkáját megköszönte Veres Gábor, az MSZP VIII. kerületi elnöke és a Józsefvárosban közös ellenzéki jelöltként induló Sátly Balázs LMP-s politikus is. A szocialista Mezei Béla a látottakat a következő szavakkal méltatta: „Nagyon fontos munka! Köszönjük az önzetlen-odaadó munkát!”

„Csak meg ne ossza valaki ezt a fotót!”
Fotó: Facebook

A Magyar Nemzethez került anyag szerint ugyancsak reagált a fényképen látottakra Simon György, aki jelenleg a DK képviselője a józsefvárosi testületben, de ezúttal az I. kerület 2-es egyéni körzetében indul a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Várunk Egyesület jelöltjeként. A politikus az adatrögzítésre utaló jelektől tartva közölte: „Csak meg ne ossza valaki ezt a fotót!” Nyilván többen rájöttek, hogy Udvarhelyi Tessza fotója, posztja komoly veszélyeket jelent az ellenzékre nézve, ezért az egészet törölték. Még ezt megelőzően azonban másolatok készültek a Facebookon zajló üzenetváltásokról, így semmit nem sikerült eltüntetni.

A csalódott ellenzéki kampánycsapattag által átadott dokumentumok további értékes információkat tartalmaznak, cikkünket folytatjuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.