Oltási világbajnok lett Magyarország

A lakosságarányosan egy nap alatt beadott védőoltások számát tekintve hazánk folyamatosan az élmezőnyben van.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV2021. 04. 10. 17:10
null
Szeged, 2021. március 31. László Tiborné rendelőintézeti asszisztens előkészíti az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinát a Vasútegészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kiemelten Közhasznú Kft. oltópontján Szegeden 2021. március 31-én. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország világelső lett az egy nap alatt beadott vakcinák száz főre vetített számát tekintve – tájékoztatott a Hír TV szombaton.

Az Oxfordi Egyetem statisztikája követi a beadott védőoltások számát a világ országaiban
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Oxfordi Egyetem tudományos, statisztikai portáljának összesítése szerint Magyarország április 8-án, csütörtökön volt világelső. Hazánkat Bahrein, Uruguay és az Egyesült Államok követte aznap.

A csütörtöki az utolsó napi összesítés a tudományos portálon, és ugyan a megelőző napokban más-más országok tartózkodtak a rangsor első helyén, Magyarország folyamatosan az öt legjobban teljesítő ország egyike az egy nap alatt beadott oltások lakosságarányos számában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.