Élelmiszert és orvosságot is hoznak a kéményseprők

A kéményellenőrzések veszélyhelyzet miatti szüneteltetése idején a fővárosi kéményseprők a rászorulók ellátásában vesznek részt. A Fővárosi Kéményseprőipari Kft. (FŐKÉTÜSZ) munkatársai már több mint négyezer háztartás számára szállítottak ki több tonna élelmiszert, meleg ételt, illetve gyógyszereket. A részletekről lapunk megkérdezte a cég ügyvezetőjét, Kovács Balázst.

Veres László István
2020. 05. 16. 13:37
null
Forrás: Főkétüsz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi polgárok védelme érdekében, a koronavírus-fertőzések elkerülése miatt cégünk március 17-től átmenetileg szünetelteti az előzetesen meghirdetett kéményellenőrzéseket.

Ezzel egy időben a személyes ügyfélfogadást is felfüggesztettük, ugyanakkor a műszaki vizsgálatokat és az üzemzavar-elhárításokat továbbra is folyamatosan végezzük – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. ügyvezetője. Kovács Balázs beszámolt arról is: a veszélyhelyzet idején a társaság százhét munkatársa, az állomány mintegy 60 százaléka, 32 gépjárművel a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság koordinálásával a budapesti szociális ellátásban vesz részt, élelmiszert, meleg ételt és gyógyszereket szállítanak ki az arra rászoruló időskorúaknak.

Fotó: Főkétüsz

– Nekünk egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy részt veszünk-e a segítségnyújtásban. A cég felügyelő bizottságának elnöke a minap megkérdezte, hogy a kollégák utasításba kapták, vagy önként vállalták a feladatot. Hirtelen nem is tudtam válaszolni, ugyanis egyszerűen annyi történt, hogy megbeszéltük a fiúkkal, ezt fogjuk csinálni, és senki nem emelt kifogást – húzta alá az ügyvezető.

Hozzátette: védőfelszerelésük, így kesztyűjük, védőszemüvegük és FFP–2-es maszkjuk van, aki pedig a koromtól nem fél, az nem ijed meg a koronavírustól sem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.