Gréczy Zsolt is nyomott egy kokit Karácsony fejére

Úgy érezte, közbe kell lépnie.

2021. 05. 15. 8:05
null
Fotó: Illyés Tibor

Úgy érezte, közbe kell lépnie.

A politikai életből dicstelenül távozó Gréczy Zsolt egyre többször szól bele a partvonalon túlról a honi közéletbe. Főként akkor aktivizálja magát, ha az általa feltétel nélkül imádott főnökét, Gyurcsány Ferencet vagy kedves feleségét, Dobrev Klárát éri kritika. Most azonban azért ragadott billentyűzetet, mert valószínűsíthetően olvasta azt a cikket, amelyet az Index tett közzé a saját olvasói körében végrehajtott nem reprezentatív felmérés alapján. Nos, ebben a kvázi kutatásban Dobrev Klárát Jakab Péter, Karácsony Gergely és még Márki-Zay Péter is megelőzte a miniszterelnök-jelöltségért folytatott baloldali versenyfutásban.

Úgy érezte, közbe kell lépnie.

Ömlengő posztban sietett Klárika segítségére. Pontokba szedve méltatta Dobrev közgazdasági jártasságát, államigazgatási ismereteit, empatikus képességét, hitét, erejét és szorgalmát. Olyan szépeket írt az egykori DK-s politikus, hogy még a mi szemünk is párás lett egy kicsit a bejegyzés elolvasása után.

De azért nagy kópé ez a Gréczy, valljuk be, nem feledkezett meg arról sem, hogy Karácsony Gergely főpolgármesternek is betartson egy kicsit, illetve nyomjon egy jókora kokit a fejére:

„Nyilván csak arra szavazhatok, akinek nem kell tolmács sem a német kancellárnál, sem a Downing Streeten, sem a Fehér Házban, sem a Kremlben.”

Hát, itt tartunk most.

Sokak szerint Karácsony lesz a befutó, ez eldöntött tény. De akkor nagyon úgy tűnik, Gréczynek elfelejtettek szólni, hogy immár más szelek fújnak. Hiszen egyedül ő bírálta Gyurcsány slepjéből Karácsony Gergelyt legújabb botránya kapcsán.

De lehet, hogy ez is csupán a színjáték része. Minden lehetséges.

Ugyanis ne legyenek afelől kétségeink, hogy Gyurcsány Ferenc mozgatja felülről, kényére-kedvére a szánalmas baloldali marionettfigurákat.

(Borítókép: Gréczy Zsolt, itt még a Demokratikus Koalíció képviselőjeként a Parlamentben – Forrás: MTI/Illyés Tibor)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.