Gyurcsány ügyvédje Dobrev Klárával egyeztetett

Helyreigazító közlemény: A 2021. március 4. napján a Magyar Nemzet online felületünkön közzétett „Gyurcsány ügyvédje Dobrev Klárával egyeztetett” című cikkünkben - valótlanul híreszteltük, hogy dr. Czeglédy Csabát kétszer már elítélte a bíróság adócsalásért, - valótlanul híreszteltük, hogy dr. Czeglédy Csaba pénzt adott át Kunhalmi Ágnesnek a budapesti kampány finanszírozására, - valamint valótlanul híreszteltük, hogy dr. Czeglédy Csaba betegségre hivatkozva nem jelent meg a bíróságon. Mindezek mellett azt a való tényt, hogy dr. Czeglédy Csaba nem jelent meg a bíróságon, és azon való tényeket, hogy azon a napon Dobrev Klárával találkozott és futóedzést is tartott, azon való tény elhallgatásával, hogy őt nem is idézte tárgyalásra a bíróság, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy amiatt nem tartott a bíróság érdemi tárgyalást, mert azon dr. Czeglédy Csaba nem jelent meg.

Bákonyi Ádám
2021. 03. 04. 5:55
null
A költségvetési csalással vádolt jogász reméli, hogy Gyurcsányné lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Gyurcsány Ferenc ügyvédjét, Czeglédy Csabát kétszer már elítélte a bíróság adócsalásért. Czeglédynek most újra bíróság elé kell állnia, mivel a vád szerint diákszövetkezeteken keresztül szivattyúzta ki a pénzt, kihasználva és megkárosítva ezzel a jóhiszemű diákokat – emlékeztetett videónyilatkozatában Budai Gyula. A kormánypárti politikus rámutatott: az eltűnt hatmilliárd forintról a mai napig nem lehet tudni, hogy hova került.

Szerinte az sem zárható ki, hogy a DK és az MSZP pártkasszájába vándoroltak ezek a pénzek. Budai a Hír TV-ben a napokban egyébként arról beszélt, hogy konkrétan jelen volt akkor, amikor Czeglédy Csaba pénzt adott át Kunhalmi Ágnesnek a budapesti kampány finanszírozására.

Mint videonyilatkozatában Budai Gyula fogalmazott, kedd óta az is nyilvánvalóvá vált, hogy Czeglédy és a bandája mindent megtesz azért, hogy lassítsa és gátolja az igazságszolgáltatást és a bírósági eljárást. Ezt bizonyítja az is, hogy kedden sem tartottak érdemi tárgyalást, mert egyetlen vádlott sem jelent meg. Eközben Czeglédy Csaba a Facebook-bejegyzésének tanúsága szerint „kedélyesen futóedzést tartott”. Ez is mutatja a gátlástalanságát – mondta a politikus, aki szerint sokat mondó az is, hogy Gyurcsány Ferenc továbbra is kiáll az adócsaló ügyvédje mellett. Szerinte ezt bizonyítja az is, hogy a szombathelyi választókerületben jelöltként fogják indítani Czeglédyt. Teljesen egyértelmű – folytatta –, hogy

Czeglédy Csabának el kell húznia a büntetőeljárást, mert így el tud indulni a választásokon, és megint tud „játszani” a mentelmi jogával, ahogy ezt tette 2018-ban és 2019-ben is. Budai Gyula az igazságszolgáltatás arcul csapásaként értékelte, amit az elmúlt években Czeglédy Csaba és vádlott-társai, illetve az őket képviselő ügyvédek tesznek a büntetőeljárás során.

Emlékezetes: Czeglédy Csaba kedden betegségre hivatkozva nem jelent meg a bíróságon, ahol bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolják. Gyurcsány Ferenc ügyvédje ekkor azonban nemcsak kedélyes futóedzést tartott, hanem Dobrev Klárával is találkozott – minderről provokatív módon maga Czeglédy számolt be a közösségi oldalán. „Tegnap szeretett városomban járt Dobrev Klára, az Európai Parlament alelnöke és – szívből remélem – az ellenzék leendő miniszterelnök-jelöltje. Beszéltünk a szombathelyiek szociális helyzetéről és azokról a várost érintő fejlesztési elképzelésekről, amelyeket – ha úgy alakul, hogy lehetőségem lesz rá – meg szeretnék valósítani. Mindent meg fogok tenni az itt élőkért!” – írta

A költségvetési csalással vádolt jogász reméli, hogy Gyurcsányné lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje
Fotó: Havran Zoltán

Czeglédy egy képet is közölt, amelyen Gyurcsány Ferenc feleségével diskurálnak Szombathely főterén. A történtekről a Fidelitas is beszámolt egy videóban. – Csodás gyógyulás, vagy Magyarországon a bűnözők rendszerszinten nézhetik hülyének a bíróságokat? Gyurcsányék ügyvédje ezt is büntetlenül megteheti?

– tette fel a kérdést a Fidesz ifjúsági szervezete.

Mindeközben a KDNP frakcióvezetője felszólította Újbuda baloldali önkormányzati vezetését, hogy haladéktalanul mondja fel a Czeglédy Csabával kötött ügyvédi megbízási szerződést. Simicskó István közölte: tudják, hogy több tízmillió forintot költenek el erre a célra, számos kerületben van megbízási szerződése Gyurcsány Ferenc ügyvédjének. – Ez méltatlan és felháborító – mondta Simicskó.

Bűnszervezet

A Csongrád Megyei Főügyészség a szombathelyi székhelyű Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében – Czeglédy Csabával és húsz társával szemben – költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt még 2019 februárjában emelt vádat a Szegedi Törvényszéken. A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja a döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése és a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt.

 

 

Helyreigazítás: Gyurcsány ügyvédje Dobrev Klárával egyeztetett című cikkünkben tévesen írtuk, hogy Czeglédy Csabát kétszer már elítélte a bíróság adócsalásért – valójában csak egyszer –, valamint azt, hogy Czeglédy betegségre hivatkozva nem jelent meg a bíróságon. Czeglédyt valójában nem is idézte akkor tárgyalásra a bíróság.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.