Gyurcsányék hallgatnak a Portik-szálról

A Fenyő-gyilkosság ügyé­ben felbujtóként gyanúsított Gyárfás szerint Portik olyan információkat akart Gyurcsánynak adni, „amelyek ellentételeként védelmet kaphat”.

Magyar Nemzet
2019. 02. 18. 6:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hallgatásba burkolózott a Demokratikus Koalíció (DK), miután Gyárfás Tamás lapunknak adott interjújában tényként beszélt arról, hogy a kilencvenes években olajbűnözőként elhíresült Portik Tamás nagyon szeretett volna Gyurcsány Ferenccel találkozni, aki 2004 szeptemberében lett miniszterelnök. A Fenyő-gyilkosság ügyé­ben felbujtóként gyanúsított Gyárfás szerint Portik olyan információkat akart Gyurcsánynak adni, „amelyek ellentételeként védelmet kaphat”. ­Gyárfás állítása szerint az ő közreműködésével biztosan nem, de vélhetőleg ­amúgy sem jött létre a találkozó.

A Magyar Nemzet szerette volna megtudni, hogy a maffiózónak végül sikerült-e valamilyen módon kapcsolatba lépnie a volt kormányfővel, ám megkeresésünkre a DK sajtóosztálya, illetve a párt frakciójának szóvivője, Gréczy Zsolt sem reagált. A nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnökét, ­Mirkóczki Ádámot nem értük el, és nem reagált megkeresésünkre Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság volt MSZP-s elnöke sem.

Az ügy leirataiból mindenesetre az körvonalazódik, hogy Portik a fideszes és a kisgazda politikusok lakásainál a kilencvenes években történt robbantásokról szeretett volna beszélni Gyurcsánnyal. Az viszont tény, hogy az MSZP–SZDSZ-kormányok regnálása alatt a bűnözőnek a haja szála sem görbült, sőt 2008 nyarán – a hivatalos verzió szerint két alkalommal – még Laborc Sándorral, a polgári elhárítás akkori vezetőjével is találkozott. Portik a megbeszéléseken az MSZP tántoríthatatlan támogatójaként nyilatkozott magáról, továbbá felajánlotta szolgálatait az MSZP-nek és Laborcnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.