Hitelesítették a gyermekvédelmi népszavazás kérdéseit

Mai ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elfogadta a kormány által kezdeményezett népszavazás kérdéseit. A referendumra azért van szükség, mert Brüsszelből állandó támadások érik Magyarországot azóta, hogy az Országgyűlés júniusban megszavazta a gyermekek védelméről szóló törvénycsomagot, amely többek közt gátat szab annak, hogy az LMBTQ-szervezetek iskolában tartsanak érzékenyítő tanfolyamokat.

2021. 07. 30. 14:29
null
A Nmezeti Választási Bizottság hitelesítette a gyermekvédelmi népszavazás kérdéseit. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NVB elnöke, Téglás András nem talált olyan kifogást a hatályos törvényekben, amely kizárná, hogy a kormány által feltett kérdésekről népszavazást lehessen tartani. Ezután a bizottság egy másik tagja, Tóta Áronné kifejtette:

nemtelen támadások érték a kezdeményezést, pedig egy ilyen szabályozás megfelelne az Alaptörvénynek és a nemzetközi egyezményekben foglaltaknak.

A kérdésekről történő szavazáson a bizottságból kilencen támogatták a kormány kezdeményezését. Megjegyzendő, hogy a referendum első kérdéséről szóló vita során a gyermekvédelmi népszavazást kritizálta Fazekas Tamás, a Párbeszéd, Litresits András, az MSZP és Avarkeszi Dezső, a DK bizottsági delegáltjai, akik ezután elhagyták az ülést.

Brüsszeli támadások a törvény ellen

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök múlt héten jelentette be, hogy a kormány népszavazást kezdeményez arról, hogy a gyermekek nevelésében a szülők jogait megerősítsék, valamint hogy szigorúbb fellépést lehessen eszközölni a pedofil bűnelkövetőkkel szemben, továbbá, hogy véget vessenek annak a gyakorlatnak, hogy LMBTQ-szervezetek érzékenyítés címszó alatt szexuális témájú előadásokat tartanak gyerekeknek. A homoszexuális-propaganda ugyanis a tengerentúlon és a kontinens egyes részein látványosan teret nyert, negatív befolyást gyakorolva a gyerekek fejlődésére.

Az Országgyűlés júniusban fogadta el az erről szóló törvénycsomagot, amelyet azóta erős támadások értek külföldről. A brüsszeli Európai Bizottság, Vera Jourová vezetésével – aki korábban Magyarországot beteg demokráciának nevezte – a múlt héten ismertette a Magyarországról szóló jogállamisági jelentését, amely a gyermekvédelmi törvényről is említést tesz. A jelentésben megfogalmazzák, hogy véleményük szerint Magyarországon az alapvető jogok biztosa nem gyakorolta megfelelően a feladatát a törvény elfogadását követően. Ezt az információt a bizottság többek között annak a Háttér Társaságnak a véleményére hivatkozva írja, amit Soros György is támogat és amelyik korábban egy „LMBTQ érzékenyítő, oktatás” című kiadványt jelentetett meg, az Európai Bizottság hozzájárulásával.

A referendum esély a normalitás megvédésére

Orbán Viktor a gyermekvédelmi törvény ellen intézett kirohanásról elmondta: ha Brüsszel nem támadja meg Magyarországot, akkor nem lenne népszavazás. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette: az öt népszavazási kérdés alkalmas arra, hogy Magyarország a pozícióit megerősítse, ahogy történt 2016-ban is, amikor a migráció ügyében fordult a kormány a magyarokhoz. Az a megerősítés elegendő volt ahhoz, hogy a kötelező kvóták Magyarországra erőltetését meg lehessen akadályozni. Míg Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője az LMBTQ-szervezetek agitálásról elmondta:

– Magyarországon is az utolsó utáni pillanatban járunk, talán még épp jókor húztunk akadályt eléjük.

A Nemzeti Választási Bizottság hitelesítette a gyermekvédelmi népszavazás kérdéseit
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

A szivárványkoalíció a melegpropaganda mellett áll

A hazai baloldal egyöntetűen a népszavazás ellen van, ami nem véletlen, mivel Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció a referendum hírére úgy reagált: tenni akarnak arról, hogy az érvénytelen legyen. Döntésük nem számít váratlannak, mivel már korábban is az LMBTQ-propaganda mellett álltak ki a gyermekek védelme helyett. Eközben Jakab Péter, a Gyurcsánnyal szövetséges Jobbik elnöke nem gondolja fontosnak a kormány népszavazását, pedig a gyermekvédelmi törvényt a pártja megszavazta.

Egy másik balliberális párt, a Momentum egyértelmű tanúbizonyságát tette annak, hogy a gyermekek védelme nem fontos a számukra, mivel egy ötpontos LMBTQ- programot adtak közre, válaszul a kormány népszavazási kzedeményezésére. Emlékezetes, hogy a párt nem először van a magyar érdekek ellen, mivel korábban a külhoni magyarok ellen is kampányoltak már, de az illegális migráció kérdésében is a magyar állásponttal szemben foglaltak állást, és a párt európai parlamenti képviselői Brüsszelben többször is Magyarország ellen szervezkedtek.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a népszavazási kezdeményezésre úgy reagált, hogy bejelentette: maga is referendumot akar tartani a Fudan Egyetem, valamint az autópálya-koncessziók kérdésében. Karácsony tervéről Kocsis Máté elmondta: – Az, hogy milyen jövőt szánunk a gyermekeinknek, hogyan védjük és neveljük őket a következő évtizedekben, miként óvjuk meg őket az erőszakos szexuális propagandától, más súlyú kérdés, mint hogy milyen konstrukcióban építsen az ország autópályákat. Az előbbi sorskérdés, utóbbi nem az.

Mindez megerősíti azt a tézist, hogy amennyiben a baloldal nyerne a 2022-es országgyűlési választáson, akkor a szivárványkoalíció beállna az LMBTQ- és genderpropaganda mögé, így ugyanaz menne végbe Magyarországon, mint ami Nyugat-Európában már gyakorlatnak számít.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.