Karácsony Gergelyt jelöli a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltnek

A Párbeszéd közleményében nyilvánvalóvá tette azt, amit eddig mindenki sejtett: Karácsony Gergely főpolgármester elindul a baloldali miniszterelnöki előválasztáson.

2021. 05. 14. 18:26
null
Forrás: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Párbeszéd Magyarországért Párt küldöttgyűlése felkérte Karácsony Gergely társelnököt, Budapest főpolgármesterét, hogy miniszterelnök-jelöltként széles körű társadalmi koalíciót létrehozva képviselje a párt programját, a zöld és szociális fordulat esélyét az ellenzéki előválasztáson – írta a Párbeszéd mai közleményében. Az időpont azért is érdekes, mert feltehetően a főpolgármester holnap délután akarja bejelenteni indulását a baloldal kormányfői castingján.

Szombaton jelentheti be a Karácsony-párt társelnöke a miniszterelnök-jelöltségét
Fotó: Kurucz Árpád

A Párbeszéd közleménye alapján majdnem biztossá vált, hogy a főpolgármester miniszterelnök-jelöltként mérkőzik meg az előválasztáson. Karácsony még nem nyilatkozott a kérdésben és még nem fogadta el nyilvánosan a felkérést.

Mint ismert: 2018-hoz hasonlóan az MSZP újra a Párbeszéddel közösen jelöl miniszterelnököt, s négy éve is Karácsony Gergelyre osztották ezt a szerepet. Az előző országgyűlési választáson a Fidesz–KDNP sorban a harmadik kétharmados győzelmét könyvelhette el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.