Nem kért bocsánatot, de legalább lemondott a kereszténygyalázó alpolgármester

Családja nyugalmára hivatkozva lemondott, de bocsánatot továbbra sem kért Pusztaszabolcs kereszténygyalázó alpolgármestere. Csiki Szilárd szombaton, közösségi oldalán jelentette be döntését – írja a PestiSrácok portál.

Forrás: pestisracok.hu2021. 01. 30. 14:31
null
Csiki Szilárd bocsánatkérésére már várniuk kell a keresztény híveknek és a jóérzésű embereknek Forrás: pusztaszabolcs.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mérlegelve az összes körülményt, az elmúlt napok eseményei után arra jutottam, hogy lemondok városvezetői pozíciómról, ezt a tegnapi napon a polgármester asszonnyal közöltem is” – jelentette be szombati Facebook-bejegyzésében Csiki Szilárd, Pusztaszabolcs alpolgármestere, azok után, hogy óriási botrány robbant ki kereszténygyalázó hozzászólása miatt.

Mint azt korábban a Magyar Nemzet is megírta, az alpolgármester egy Facebook-hozzászólásban fejtette ki Szűz Máriát és egy óvszer alakját párba állító mém kapcsán, hogy szerinte „ez kellett volna anno Máriának, és akkor nem kellett volna kitalálni egy egész »vallást® egy félre… miatt.”

Csiki kijelentését egyáltalán nem érezte problematikusnak, mert, mint később írta,

őt „nem zavarja mások vallásossága”, de szerinte szélsőséges véleményét joga van a közösség előtt is hangoztatni.

„Úgy gondolom, amíg engem nem zavar más vallásossága, addig mást ne zavarjon az én ateizmusom” – szögezte le, annak ellenére, hogy senkit nem zavar Csiki ateizmusa, a furkóság annál inkább.

Az esetet követően a település polgármestere, Simonné Zsuffa Erzsébet közleményben határolódott el alpolgármesterétől, úgy fogalmazva:

„anyaként, a közösség vezetőjeként, keresztény nőként és magyarként elhatárolódom és mélyen megvetem Csiki Szilárd alpolgármester Facebookon tett vállalhatatlan kijelentését”.

Mint hozzátette, az esettel kapcsolatban összehívott testületi ülésen ő az alpolgármester menesztése mellett tette le voksát, az önkormányzati képviselők többsége ugyanakkor kitartott az alpolgármester mellett, aki nem mellesleg a település fogtechnikusa is.

CSALÁDJA NYUGALMÁVAL TAKARÓZIK CSIKI

A szélsőséges, keresztényellenes nézeteit dédelgető Csiki végül szombatra határozta el, hogy megválik alpolgármesteri pozíciójától, de bocsánatot továbbra sem kért a nyilvánosság előtt, sőt a botrány miatt a politikát tette felelőssé, ki tudja, milyen logikai bukfencek segítségével. Mint Facebook-bejegyzésében fogalmaz, „engem eddig az vezérelt, hogy a városért dolgozzak, de helyi szintre is elért a politika mocska, amihez nem vagyok hajlandó asszisztálni”.

Csiki Szilárd bocsánatkérésére még várniuk kell a keresztény híveknek és a jóérzésű embereknek
Fotó: Pusztaszabolcs.hu

A volt alpolgármester egyébként családja nyugalmával magyarázta a döntést, hiszen, mint írta, „a támadások engem nem törtek meg, ám a családom nyugalma mindennél fontosabb, őket nem hagyom bántani. Azoknak pedig, akik az elmúlt napokban szinte egy emberként, bármilyen formában támogatásukat fejezték ki, köszönöm megértésüket és bizalmukat!”

Igen különös, hogy a bocsánatkérésre való felszólítást a mimózalelkű alpolgármester támadásnak tartja, míg keresztényellenes nézeteit rendben lévőnek.

Csiki egyébként sok sikert kívánt a városvezetés további munkájához „ezen ellenséges környezet körülményei között is”.

A PestiSrácok.hu oldalon megjelent eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.