Niedermüllerék és Soproniék fakivágással formálják a belvárost

Újabb választási ígéretét szegte meg Niedermüller Péter. Annak ellenére, hogy az őszi önkormányzati választások kampányában még egy zöld Erzsébetváros ígéretével bódította a szavazókat, a napokban az utolsó fákat is kivágattatta a Kazinczy utcában. 

Forrás: Facebook2020. 08. 21. 16:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polgármesterré választása után a baloldali médiumok hangzatos ígéreteket puffogtattak Niedermüller Péterről, többek között azt, hogy Gyurcsány embere „zöld kerületté teszi Erzsébetvárost”, viszont épp az ellenkezőjét csinálja: egészséges fákat vágatott ki a minap a Kazinczy utcában.

A baloldali városvezetés nehezen magyarázható tettére Virágh Előd hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán: „A hatodik kerületi fairtás után Niedermüllerék is beindultak. Az utolsó Kazinczy utcai fák sem maradhattak. Érthetetlen. Terjedelmes lombkoronájú, nagy árnyékot adó, egészséges fák alatt ücsörögtünk tavaly ősszel a sóletfesztiválon. Ez a baloldali zöldesítő program?” – írta a Fidesz–KDNP helyi önkormányzati jelöltje, aki több képpel is alátámasztotta Erzsébetváros baloldali vezetésének pusztítását.

Ahogy bejegyzésében Virágh Előd is utalt rá, nemcsak Niedermüllerék kezdtek fakivágásba, hanem Terézvárosban is hasonló a helyzet, ugyanis nemrégiben a momentumos polgármester, Soproni Tamás vezette terézvárosi önkormányzat is közel harminc fát vágatott ki a Benczúr utcában – írja az Origó.hu.

De vannak ám a baloldal számára „létfontosságú ügyek”, amelyben a Soproni és Niedermüller vezette önkormányzatok jeleskednek: ilyen az LMBTQ-közösség érdekérvényesítéséért folytatott lobbitevékenység. Emlékeztetőül: Soproni Tamás egy hete jelentette be, hogy az azonos nemű pároknak is ezentúl jár az ötvenezer forintos, úgynevezett jegyescsomag, de ha ez önmagában nem lett volna elég a jubileumi Pride fesztivál előtti tisztelgésre, a szivárványos zászlót is kihelyezték városháza épületére, amit néhány nappal később az erzsébetvárosi önkormányzat is – Józsefváros, Ferencváros és Újbuda önkormányzata után – hűen követett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.