Példátlan összefogás Debrecenben

Az önkormányzat mellett karitatív szervezetek, számos cég, civil szervezet és magánszemély is a jó ügy mellé állt.

Forrás: MTI2020. 04. 21. 18:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Példátlan összefogás jellemzi a koronavírus-járvány elleni küzdelmet Debrecenben: élelmiszert, digitális eszközöket, védőfelszereléseket, és saját munkájukat is folyamatosan ajánlják fel azok, akik szeretnének segíteni – közölte a városháza sajtószolgálata kedden az MTI-vel.

Közleményük szerint a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe jutottak támogatását több mint egy hónappal ezelőtt indította el a város önkormányzata, a kezdeményezéshez szinte azonnal csatlakoztak a Debreceni Karitatív Testület tagszervezetei, de számos cég, civil szervezet és magánszemély is a jó ügy mellé állt.

Papp László polgármester kedden helyi cégek és az önkormányzat felajánlásából televíziókat és mobiltelefonokat adott át a Pallagi úti idősotthonban élők mindennapjainak, kommunikációjának segítésére. Széles Diána alpolgármester a Nagysándor-telepi közösségi házban élelmiszercsomagok kiosztásában segített.

Debrecen polgármestere a napokban 45 ezer tájékoztató levelet küldött el a város 65 évesnél idősebb lakóinak, részletesen tájékoztatva őket arról, hogy a veszélyhelyzet idején milyen típusú segítségért fordulhatnak az önkormányzathoz. A tájékoztatás nyomán a polgármesteri hivatal telefonos ügyfélközpontjához napi átlagban 300 hívás érkezik. Az idősek főleg az igénybe vehető szolgáltatásokról érdeklődnek, de vannak, akik – egy külön e célra indított másik, a Debreceni Egyetem és a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet közreműködésével, önkéntesek által működtetett telefonos szolgálaton keresztül – lelki segítséget kérnek – közölte a városháza.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.