Szijjártó: Az LMBTQ-aktivisták nem beszélhetik tele a magyar gyerekek fejét

A liberális mainstream egyfajta véleményterrort hozott létre: ha valaki nem ért egyet velük valamilyen kérdésben, akkor azt azonnal kirekesztik, olyan típusú jelzőkkel illetik, amelyek abszolút szalonképtelenné teszik az adott álláspontot és annak képviselőjét – mondta Szijjártó Péter a a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Magyar Nemzet
Forrás: Kossuth Rádió2021. 07. 25. 9:22
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. július 2. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél Louis Sylvestre Radegonde-dal, a Seychelle Köztársaság külügyi és turisztikai miniszterével a tárgyalásuk után tartott közös sajtótájékoztatójukon a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. július 2-án. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nagy, nemzetközi lobbihálózat nyomásgyakorlása áll a magyar gyermekvédelmi törvény elleni támadás mögött – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Szijjártó Péter rámutatott:

az Európai Bizottságnak alapvetően egyetlen nagy problémája van a szóban forgó jogszabállyal, mégpedig az, hogy innentől kezdve világossá vált, hogy az LMBTQ-aktivisták nem mehetnek be az iskolákba és az óvodákba, és nem beszélhetik tele kényük-kedvük szerint a magyar gyerekek fejét.

Szijjártó szerint az Európai Bizottságnak és a liberális mainstreamnek az a baja a törvénnyel, hogy nem fejthetnek ki nekik olyan propagandát, amely a nem megváltoztatására vagy a homoszexualitás népszerűsítésére irányul.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

– Persze ezt így nem lehetett leírni, ezt másként kellett megfogalmazniuk, és ezért írtak végül 54 oldalt – tette világossá a külügyminiszter, aki hozzátette: régóta lelepleződött a liberális mainstream, ők a demokrácia definíciója alatt azt értik, hogy minden úgy történik, ahogy akarják. Szijjártó arról is beszélt, hogy az is világossá vált az elmúlt években, hogy ők nem demokraták, mert a demokrata elfogadja, ha valakinek más véleménye van, azt tiszteletben tartja, megpróbálja megérteni és érvelni próbál a saját maga álláspontja mellett.

– A liberális mainstream ehhez képest abszolút véleményhegemóniára törekszik, egyfajta véleményterrort hoztak létre: ha valaki nem ért egyet velük valamilyen kérdésben, akkor azt azonnal kirekesztik, olyan típusú jelzőkkel illetik, amelyek abszolút szalonképtelenné teszik az adott álláspontot és annak képviselőjét

– szögezte le a tárcavezető, aki hozzátette: ha egyet értesz velük, akkor elfogadnak, ha nem értesz velük egyet, akkor kirekesztenek.

„Ennyit az ő demokráciafelfogásukról és a toleranciafelfogásukról” – tette hozzá Szijjártó Péter.

Európai uniós forrásokkal zsarolnak

A rádióinterjúban szóba került az is, hogy a brüsszeli intézmények nem átallnak zsarolásra használni európai uniós forrásokat, ezért is kell mindent megtenni annak érdekében, hogy az európai pénzügyeket és az európai politikai ügyeket soha senki ne keverhesse össze.

– Ez azért is visszataszító, mert ezek az európai pénzügyi források nem a brüsszeli bürokraták munkája nyomán állnak elő, ezek nem idepottyannak az égből, hanem az európai gazdasági teljesítmény alapján jönnek létre, amelyet az európai adófizetők, köztük a magyar emberek állítanak elő – szögezte le a külügyi tárcavezető, aki aláhúzta:

az európai források előállításában a magyar emberek éppen úgy részt vesznek, mint a luxemburgiak, a németek, a franciák vagy éppen a spanyolok.

Szijjártó Péter szerint ezért nem szabad úgy feltüntetni az európai uniós forrásokat, mintha azok a nyugat-európai barátaink „jófejségének” eredményeként jöttek volna létre, mintha azok egyfajta könyöradományok, vagy humanitárius segélyek lennének.

Növekvő magyar gazdaság

A miniszter elmondta: a magyar gazdaság teljesítménye az uniós források nélkül is jelentősen növekedni fog, a kormány minden erővel azon van, hogy elérje az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, és a gyermeket nevelő magyar családoknak jövőre visszaadja az idén befizetett személyi jövedelemadót.

– A gazdaság újraindításának felgyorsítását teljesen függetlenül kell kezelni az európai forrásoktól, hiszen teljesen új gazdasági időszámítás kezdődött a világjárvány miatt. Ebben a korszakban hatalmas verseny indult annak eldöntésére, ki tartozik a nyertesek közé, ki tudja a lehető legtöbb beruházást magához vonzani, hiszen a beruházások hoznak létre munkahelyeket, amelyek növelik a gazdaság teljesítményét – vélekedett Szijjártó Péter, aki hangsúlyozta:

most arra kell koncentrálni, hogy a magyar szabályok, magyar körülmények legyenek a lehető legjobbak a beruházások vonzása szempontjából, ezért fontos az a 29 döntés, amelyet a kormány elfogadott a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzs javaslatára.

– Ezek biztosítják, hogy a magyar gazdaság tudjon a leggyorsabban újraindulni Európában, ezáltal mi ennek az új világgazdasági korszaknak egyértelműen a nyertesei közé tartozzunk – zárta a beszélgetést Szijjártó Péter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.