Tarlós István: Összeomlott az ellenzéki elképzelés

Tarlós István, harmadik ciklusára készülő kormánypárti főpolgármester szerint az egyetlen közös ellenzéki főpolgármester-jelöltről szóló elképzelés összeomlott. A városvezető felkészületlennek nevezte az ellenjelölteket, köztük Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltjét az M1 aktuális csatorna szerdai reggel műsorában.

Forrás: MTI2019. 08. 21. 11:03
TARLS Istvn
Budapest, 2019. mjus 6. Tarls Istvn fpolgrmester beszl Rvsz Mriusszal, az aktv Magyarorszgrt felels kormnybiztossal kzsen tartott sajttjkoztatjukon a Vroshzn 2019. mjus 6-n. A fpolgrmester bejelentette, hogy a fvros jabb 800 milli forintot klntett el kltsgvetsbl kerkpros-fejlesztsekre, amihez az llam mg 800 millit ad. Az 1,6 millird forintbl megkezddhet az EuroVelo nemzetkzi kerkprutak fejlesztsnek els teme. MTI/Mth Zoltn Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a hírek szerint már hét ellenjelöltje is van, bármit is mond erről kétségbeesetten Karácsony Gergely.

Az egyetlen ellenzékijelölt-elmélet és -elképzelés összeomlott, ez ma már egy „humbug”

– hangoztatta a főpolgármester.

A főpolgármester elmondta, még nem nagyon fordult elő, hogy a főváros vezetéséért induló jelöltek annyira felkészületlenek legyenek, mint most.

Tarlós István szerint a Karácsony Gergely vezette Zuglóban „rengeteg zűrös ügy van”.

Ezek egy részét valószínűleg nem Karácsony Gergely generálta, de az bizonyos, hogy képtelen volt őket kezelni – tette hozzá.

Legutóbb a Népszava „segítségével” megpróbálták összekeverni a főváros nagyon jól kezelt, kifejezetten és kizárólag fejlesztési célokat szolgáló hitelkeretét Zugló „nagyon súlyos működési, fizetésképtelenségi problémájával, ami önmagában egy bizarr elképzelés”

– mondta a főpolgármester.

Az újság heccelni próbálja az embereket a régi Szentendrei út felújításához kapcsolódó fakivágásokkal, holott tízszer több fát ültetnek a környékre. Nem emlékeznek meg azonban arról, hogy a XIV. kerületi Pillangó parkban majdnem háromszor annyi fát vágtak ki, mint amennyit a Szentendrei úti felújításon terveznek – közölte.

Tarlós István szerint árulkodó tény a zuglói helyzetről, hogy a közvélemény elől „eldugták” az önkormányzat összeomlását emlegető kerületi jegyzőt.

Példátlannak nevezte, hogy Karácsony Gergely – „törvénysértő módon” – negyedik hónapja nem hajlandó kiadni még saját képviselőinek sem Zugló gazdálkodási adatait.

Karácsony Gergely fővárosi szerepléséről szólva azt mondta, hogy a képviselő 2018-ban egyetlen fővárosi közgyűlési ülést sem ült végig, közel felén pedig meg sem jelent.

„Nem világos, hogyan akar megküzdeni a kormánnyal, a miniszterelnökkel, vagy akár a Fővárosi Közgyűléssel akkor, amikor a saját, őt jelölő párt kerületi szintű frakciójával sem bír el saját panaszai szerint” – fogalmazott Tarlós István, hozzátéve: számára az ellenjelöltek sorából Karácsony Gergely sem lóg ki nagyon, mert „inkompetens, szavahihetetlen és (...) tétova”.

A „szavahihetetlenségre” példaként azt mondta, hogy Karácsony Gergely parlamenti képviselőként a devizahitelesek végtörlesztése ellen szavazott, aztán igénybe vette ezt a lehetőséget.

Tarlós István kiemelte: a főpolgármesteri választást nem lehet úgy kezelni, mint egy „blöffökkel tarkított revánsot a tavalyi parlamenti választásért, mert arra nagyon ráfizet a város”.

Elmondta, vezetése idején a főváros működését sikerült stabilizálni, és erre csak egy példa a BKV, amelyet 2010-ben 80 milliárd forintos működési adósságállománnyal vettek át.

A társaság üzemi eredménye évek óta pozitív, semmiféle működési hitele nincs 2011 óta, és az államit meghaladó béremelést is sikerült a cégnél biztosítani – tette hozzá.

Közölte,

a közeljövőben kezdődik a Lánchíd és környéke, a Széna tér, a Blaha Lujza tér felújítása, az Aquincumi híd komplex tervezése és engedélyeztetése, a Ferihegyi gyorsforgalmi út újjáépítése, valamint folytatódnak a BKV járműcseréi.

A repülőgépek okozta éjszakai zajterhelésről szólva a főpolgármester elmondta, az augusztusra ígért jogszabályi változások megtörténtek, ugyanakkor repülési kézikönyveket kell átírni és elfogadni, ezeknek egy-két hónapos átfutási ideje van.

Közölte: a jövőben nagyobb energiát szeretnének fektetni a környezetvédelmi, beleértve a klímavédelmi kérdésekre, amelyek szakmai vonatkozását hosszan részletezte, valamint a hajléktalanprobléma kezelésére.

A főpolgármester a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az ellenzéki kampányról azt mondta: valami értelmezhetetlen szabadságharcot hirdettek egyesek, alig esik szó gyakorlatilag a várost érintő kérdésekről, mintha „itt valami kormánypuccsot vagy kormányváltást vizionálnak”.

Tarlós István alaptalan lózungnak nevezte, hogy „kiszolgálja Orbán Viktort, kiszolgálja a Fideszt”.

Valamilyen egyensúlyt kell teremteni, kell küzdeni a városért, de vigyázni kell arra, hogy az együttműködés lehetősége ne szűnjön meg, mert annak a város kárát látja – hangsúlyozta.

Tarlós István megemlítette: szeretné, hogy a forrásmegosztásnál a főváros több pénzt kapjon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.