Több ezer segítségnyújtás a Balatonnál

Magyar Nemzet
2019. 08. 22. 12:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szűk két hónap alatt közel háromezer esetben nyújtottak szakszerű ellátást a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat (BESZ) munkatársai, akik életet is mentettek az idei nyári szezonban. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt közleményéből kiderül, a Magyar Vöröskereszt idén már tizenharmadik alkalommal indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát, amelynek szervezésében 320 fiatal önkéntes a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látott el 12 Balaton-parti település 19 strandján, június 28. és augusztus 20. között.

Közölték, idén az önkéntesek 2735 esetben segítettek, a leggyakoribb sérülések közé tartoztak a kagyló okozta vágások, kisebb horzsolások, rovarcsípések vagy a különböző sportsérülések, rosszullétek. A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat huszonnegyedik munkanapján egy sikeres újraélesztés is történt, a Magyar Vöröskereszt önkéntesei Balatonfenyvesen élesztettek újra egy hatvan év körüli nőt, aki fürdőzés közben lett rosszul. Tájékoztatásuk szerint a „legeseménydúsabb nap” július 20-án volt, ezen a szolgálati napon 111 alkalommal fordultak a strandolók a vöröskeresztes elsősegélynyújtókhoz. A szolgálat ideje alatt Balatonfenyves központi strandján keresték fel legtöbbször az elsősegélypontot, ahol 280 alkalommal volt szükség az önkéntesek munkájára.

A szervezet arról is tájékoztatott, a szolgálat 2007-es indulása óta összesen 42 222 esetet láttak el szakszerűen a vöröskeresztesek, és hét esetben történt közvetlen életmentő beavatkozás.

Lapunk korábban arról számolt be, hatékonynak bizonyult a tavaly életre hívott Mentőöv program, amelyet a két évvel ezelőtti, 24 balatoni áldozatot követelő nyár után indítottak el a balatoni vízirendészet szakmai útmutatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) támogatásával és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) vezetésével.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.