Tovább nőtt a beoltottak száma, már 4 millió 555 ezren vannak

Ingyen lehet letölteni a tesztüzemmódban működő mobilalkalmazást, amely igazolja az oltást.

Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 05. 15. 12:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is folyamatos Magyarországon a koronavírus elleni oltás – tudatták a Koronavírus.gov.hu oldalon.

A beoltottak száma a május 14-i, szombat reggeli adatok szerint 4 554 679 fő, közülük 2 656 671 fő már a második oltását is megkapta.

1039 új beteg jelentkezett koronavírus-fertőzés tüneteivel az orvosoknál, ezzel a járvány kezdete óta összesen 797 429 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. 73, többségében idős, krónikus beteg hunyt el az elmúlt 24 órában, eddig 29 114 magyar állampolgár életét vette el a járvány. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 618 608 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 149 707 főre csökkent. 2453 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 308-an vannak lélegeztetőgépen.

Már több mint ötmillióan regisztráltak oltásra, és 81 százalékuk meg is kapta azt.

A hétvégén is folytatódik a regisztrált és időpontot foglalt 16–18 évesek oltása a kórházi oltópontokon, akiket arra kérnek az orvosok és az ápolónők, hogy ne felejtsék otthon a szülői hozzájáruló nyilatkozatot. Az SMS-t kapó regisztráltak továbbra is tudnak online időpontot foglalni Pfizer-oltásra, emellett minden érvényes regisztrációval rendelkező továbbra is tud Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik vakcinákra időpontot foglalni. A háziorvosok Sinopharm-, Janssen- és Moderna-vakcinákkal tudják folytatni az oltást.

Már ingyen le lehet tölteni azt a jelenleg tesztüzemmódban működő mobilalkalmazást, amely igazolja az oltás tényét, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltásra.

A Google Play áruházban EESZT-alkalmazás nevű, az App Store-ban pedig EESZT Lakossagi nevű applikáció nagyban megkönnyíti mind az oltottak, mind a sok embert fogadó szolgáltatók – mozik, színházak, koncertek, fesztiválok, sport és egyéb rendezvények szervezőinek, vagy akár az éttermeknek a – dolgát. Azokon a helyeken, ahol a látogatás védettségi igazolványhoz kötött, a szolgáltató mostantól a védettségi igazolvány felmutatása helyett akár QR-kódleolvasóval is ellenőrizheti, hogy a látogató oltott-e vagy sem. Az alkalmazás androidos és iOS-es mobiltelefonokra is letölthető, és az a szolgáltatóknak és az oltottaknak is ingyenes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.