Újabb egészségügyi szállítmány érkezett Kínából

A Kína-Magyarország légihídon, ezúttal Tiencsin városából érkezett a szállítógép.

Forrás: MTI2020. 04. 25. 8:56
null
Budapest, 2020. április 13. A Kínából érkezett újabb egészségügyi védõfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülõtéren 2020. április 13-án. A kora reggeli órákban hat újabb repülõgép landolt Budapesten, 5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió kesztyût és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak Pekingbõl és Sanghajból a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A kormany.hu által közreadott kép. MTI/Botár Gergely/ kormany.hu Fotó: Botár Gergely/ kormany.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb egészségügyi szállítmány érkezett a Kína-Magyarország légihídon, ezúttal Tiencsin városából – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebook-oldalán.

A tárcavezető azt írta, egy szállítógép 2 millió 600 ezer maszkot, 10 ezer komplett védőruhát és 21 lélegeztető gépet hozott Budapestre.

„Hosszú távú védekezésre kell készülnünk, ezért biztosra kell mennünk az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök tekintetében” – hangsúlyozta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.