Zacher Gábor megtért

Zacher Gábor azt mondta, bár korábban ágált a kínai Sinopharm vakcinája ellen, véleményét néhány nap alatt megváltoztatták a körülmények.

Magyar Nemzet
2021. 03. 08. 10:47
Zacher Gbor;
Zacher Gábor: Szeretném, hogy az emberek túléljék ezt a betegséget. Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hamut kell szórnom a fejemre, mert látom, hogy mit okoznak a vírus legújabb variánsai. Egy héttel ezelőtt még azt mondtam, hogy a kínaival én nem oltatnám be magam, de most már azt kell mondjam, hogy azzal is! Oltani, oltani, oltás mindenekelőtt!” – vallotta be Zacher Gábor a 168.hu-nak adott interjúban.

Az ismert toxikológus véleménynyilvánítása azért különös, mert sokáig igencsak bizalmatlan volt a koronavírus elleni vakcinákkal – kifejezetten a kínai Sinopharm vakcinájával – szemben, és ezt a különböző médiumoknak adott nyilatkozataiban sem tagadta.

Az utóbbi időben Zacher Gábor azonban egyre több olyan interjút ad, amelyekben az oltás beadására buzdít. Nemrég az ATV Híradójának beszélt arról, hogy

igazából teljesen mindegy, hogy melyik vakcinát adatjuk be magunknak, mindegyik jobb, mint maga a fertőzés.

Zacher Gábor: Azt szeretném, hogy az emberek túléljék ezt a betegséget
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A 168.hu-n ma reggel megjelent terjedelmes interjúban – bár igyekeztek kevésbé látható helyre tenni Zacher vallomását – a toxikológus ismét elmondta, hogy a jelenlegi helyzetben az oltás beadása a legfontosabb, függetlenül annak előállítási helyétől. A mérleg egyik serpenyőjében ugyanis ott a koronavírus, a tüdőgyulladás, a későbbi szövődmények, a lélegeztetőgép és a halál, a másikban pedig ott van öt vakcina, amelyek védettséget nyújtanak – magyarázta Zacher Gábor.

A toxikológus egy dán kutatásra hivatkozva azt is elmondta, hogy szerinte a krónikus betegeken és az időseken túl az elhízottak vannak a legnagyobb veszélyben. „Nagyon komoly rizikófaktor az elhízás! Saját szememmel is látom, hogy ötvenéves túlsúlyos, cukorbeteg, magas vérnyomással ha covidos lesz, szinte biztos, hogy súlyos légzési nehézséggel gépre kerül, és meghal. Ennyi.

Durvának tűnik, és biztosan nem hangzom píszínek, de azt szeretném, hogy az emberek éljék túl ezt a betegséget.”

Hozzátette, ha túlsúlyos hírességek megmutatnák, hogy miként tudnak egészséges életmódváltással lefogyni, sokan követnék kedvenceik példáját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.