időjárás 4°C Balázs 2023. február 3.
logo

Videójáték-technológiával dolgoznak a Volvo Cars fejlesztői

Forrás: Autó-Motor
2020.11.21. 16:14

A Volvo fejlesztőrészlegénél a szimulátor a biztonsági technológiák fejlesztésére/ellenőrzésére szolgál.

Nem mindegy, hogyan reagálnak a sofőrök vészhelyzetben, és ez egy olyan része a fejlesztésnek, amit a mérnökök nem tudnak befolyásolni. Azonban a Volvo Cars-nál megtalálták a módját annak, hogy legalábbis kiismerjék ezeket, építettek egy mozgó vezetőüléssel és valós reakciót nyújtó kormánykerékkel rendelkező szimulátort, amelybe helyet foglalva egy 3D-szemüveg segítségével kerül a mérnökök által megvalósított virtuális valóságba a sofőr. Ott aztán balesetet szenved, és eközben kívülről figyelik a fejlesztők, hogy pontosan mik is a reakciók.

„Azáltal, hogy olyan nagyszerű vállalatokkal dolgozhatunk együtt, mint a Varjo, a Unity vagy a Teslasuit, anélkül élhettünk át számtalan, tökéletesen valóságosnak tűnő és érződő szituációt, hogy bármilyen tesztlétesítményt kellett volna felépítenünk”

– mondta Casper Wickman, a Volvo Cars nyílt innovációs arénájának felhasználói élményekért felelős vezetője. „Az élvonalbeli technológia alkalmazásával nem csak feltérképezzük, hogy a jövőben hogyan építhetünk minél biztonságosabb autókat, de úttörő szerepet vállalva meg is valósítjuk ezeket az elméleteket. Nagyszerű érzés, hogy részt vehetünk ebben a folyamatban” – zárta gondolatait Casper Wickman.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Az Elation benzines az alternatívát kínál a villanymotor helyett

Az Elation startup szuperautója alapvetően villanymotoros, de ahol ez nem életképes, ott benzinmotorral is kérhető lesz.

Argentínában kezdődött évekkel ezelőtt az Elation nevű hiperautó fejlesztése, idő közben pedig Kaliforniában van a cégközpont, ahol a legjobb argentin versenymérnökök (F-1, LeMans és egyéb európai túraautók-bajnokságok) dolgoznak a Freedom nevű autón. Most közreadták az első információkat és számítógépes grafikákat a típusról.

Alapvetően akkumulátoros-elektromos járműnek szánják az autót, a karbon utascellás, alumínium első-hátsó gyűrődőzónával rendelkező autónál az utastérbe előrenyúló, T alakú akkumulátor-cellát helyeznek el, a 100-120 kWh kapacitással 480-640 km hatótávolság lesz realizálható. A vadászrepülők által inspirált belső teret egyedi kérések teljesítésével lehet majd egyedivé tenni, kérésre drágaköveket, nemesfémeket is beépítenek.

Tovább...