időjárás 1°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Japánban mutatkozott be az egyterű Serena legújabb generációja

MAGYAR NEMZET
Forrás: Autó-Motor
2022.11.30. 15:10
borítókép

A családi életet megkönnyítő praktikus megoldásokkal újított a japán gyártó.

Japánban még nem vették át az uralmat a szabadidő-autók az egyterűektől, így a Nissan folytatja a Serena-sorozatot is. A legújabb, immár 6. generáció karosszériája 4,69 méter hosszú, 1870 mm széles és 1695 mm magas, ehhez 2870 mm-es tengelytávolság tartozik. Alapesetben 8 személyes az utastér, de a Luxion csúcs-felszereltségnél a második sorban 2 kényelmes fotel van, így „csak” 7 személyes a belső.

Különösen nagy méretűek az ablakok, a második sortól hátrafelé felhúzható árnyékolók is vannak, az utasülés felőli oldalon érintés nélkül is működtethető a hátsó elektromos mozgatású tolóajtó. 

Az elődhöz képest 12 cm-rel több hely jut az első sorban utazóknak, ezt a többletet a második sor lábterére is lehet fordítani, hiszen ott sínen tologathatóak az ülések. Minden egyes ülőhelyhez dedikált okostelefon-kütyütartó zseb tartozik, bőven van USB-töltő is, a pohártartókban a japánban használt fél literes karton italosdobozok is elférnek, a fedélzeti wifi 8 eszköz kezelésére képes. Ehhez hozzájönnek még olyan apróságok, mint a szatyorakasztó a két első ülés támlájának belső felén, így oda szemetesként használható zacskót lehet helyezni, az üléskárpit víztaszító, ami megkönnyíti a takarítást.

Az eredeti cikk 3 emeletes fényszórót kapott a Nissan új egyterűje címen olvasható az Autó-Motor cikkében.