Tunézia ősidők óta a népek találkozóhelye, ahol barátságosan fogadják a békés szándékkal érkezőket, és a múlt század közepéig tartó francia fennhatóság is nyomott hagyott az országon – olvasható a Mindmegette cikkében.
Ha úgy döntünk, hogy a közel 600 km hosszú tengerpart üdülőhelyein élvezzük a májustól októberig tartó fürdőszezont, esetleg Karthágó romjaitól a Szahara kapujáig utazva fedezzük fel a látnivalókat, tapasztalhatjuk majd, hogy a helyi konyha szerencsésen ötvözi az arab, a berber, a török, az andalúz, az olasz és a francia konyha ízeit.
Az eredeti tunéziai konyha
A szállodákban a turistákra tekintettel jellemzően európai konyhát visznek, de mindig kínálnak tunéziai ételeket is. Ezek fő alapanyagai az olívaolaj, a jó minőségű friss zöldség és gyümölcs, a gabona, a tengeri hal és a bárányhús. A legnépszerűbb fűszerek az ánizs, a koriander, a római kömény, a fahéj, a sáfrány és a legtöbb mártás alapját képező harissza. Ezt a szárított és tört pirospaprikából előállított nagyon csípős keveréket pasztaként is árulják.
Falatkák
Mint a mediterrán térségben mindenütt, a vacsora előtt szokás különféle falatkákat eszegetni. Ilyenkor egy nagy tálról pisztáciát, sült és sózott mandulát, datolyaszilvát, zöld és fekete olajbogyót, helyi salátákat, apró tengeri herkentyűket stb. csipegethetünk.
Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.