Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 9., csütörtök, Erhard napja
HÍR TV - Keménymag:Jogállamiság vagy diktatúra?

Címke: Klaus Johannis

32 cikk 1/4 oldal

Nem sikerült Johannis politikai trükkje

Az alkotmánybíróság közölte: az alaptörvénnyel ellentétesnek ítélte a bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatott Ludovic Orban PNL-elnök ismételt jelölésének indoklását a kormányfői posztra.

Orban jelölésével taktikázik Johannis

A szerdán bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatott miniszterelnököt, Ludovic Orbant jelölte ismét kormányfőnek ­Klaus Johannis román államfő.

Durván törvényt sért a román államfő

Nem tesz eleget jogszabályi kötelezettségének és nem válaszol a Beke–Szőcs-ügyben hozzá írt kegyelmi beadványra Klaus Johannis román államfő – tájékoztatta a Magyar Nemzetet id. Lomnici Zoltán.

Johannis: A NATO és az EU szerepvállalására van szükség

A NATO-nak és az Európai Uniónak is hozzá kell járulnia a közel-keleti feszültség csökkentéséhez, ugyanakkor az irakiaknak és az Iszlám Állam terrorszervezet elleni nemzetközi koalíciónak határozottan folytatnia kell a terrorizmus elleni közös harcot – hangoztatta Klaus Johannis román államfő csütörtöki sajtóértekezletén.

Az RMDSZ támogatja a romániai parlamenti választások előrehozását

Támogatja a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), hogy előrehozzák Romániában az év végén esedékes parlamenti választásokat, de erről nem kötött megállapodást a kormányon lévő jobbközép Nemzeti Liberális Párttal (PNL) – közölte szerdán Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője, akit az Agerpres hírügynökség idézett.

Befejezetlen maradt az 1989-es forradalom?

Az 1989. decemberi romániai forradalom vétkeseit az igazságszolgáltatás elé kell állítani – hangsúlyozta Klaus Johannis Románia államfője.

Hírszerzői vádaskodás Romániában

Az 1989-es romániai események kapcsán továbbra is sokan állítják, hogy a forradalomban néhány külföldi titkosszolgálat is szerepet vállalt.
32 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …