Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 17., szerda, Endre, Elek napja

Címke: könyvajánló

15 cikk 1/2 oldal

Várady Szabolcs magánmitológiájáról

A szerző igen eklektikus kötetet adott ki ismét; a négy ciklusra osztott versek egyike-másika annyira kódolt nyelven, nevekkel és helyszínekkel operál, hogy szinte érthetetlen.

Az apa szeretetének nyomai

Aki szeretne apának egy jó napot szerezni, nyugodtan vegye meg a könyvet és olvassa végig gyermekével, tartalmas és nem haszontalan félóra lesz – és sokszor megismételhető.

A Napfénytető a szerző töprengéseinek könyve

Ez a könyv vállaltan a szerző személyes (azaz általánosan emberi) töprengéseiről szól, s ily mivoltában, mivel nem hazudja, hogy az év bestsellere, lényegében támadhatatlan.

A létbe vetett ember vergődései

Bodor Ádám stílusa annyira erőteljesen beitta magát az olvasók lelkébe, szépérzékébe, tudatalattijába, hogy akár egy-két mondat alapján is azonnal felismerhetővé válik.

Körkörösen kitalált Budapesti skizo

Azontúl, hogy feltárul a kilencvenes évek budapesti művészeti szcénája, a legérdekesebb és legfontosabb jellemvonása a könyvnek a cseles szerkezeten túl a stílusa.

Kibeszéletlen múlt

Jól tette Turnovszky Éva, hogy elmesélte az életét. A története azokról szól, akiktől mindent elvettek: vagyont, anyagi javakat, szabadságot, a tetőt a fejük fölül, a jelenüket és a jövőjüket.

Egy valós férfivá érés története

A Hármasoltár című kötet jó vaskos, gyalázat is volna ilyen névre keresztelni valami vékony füzetkét, és a szerző három, korábban megjelent regényét tartalmazza.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.