Keresés
Magyar Nemzet
2019. május 20., hétfő, Bernát, Felícia napja

Címke: könyvajánló

10 cikk 1/1 oldal

A létbe vetett ember vergődései

Bodor Ádám stílusa annyira erőteljesen beitta magát az olvasók lelkébe, szépérzékébe, tudatalattijába, hogy akár egy-két mondat alapján is azonnal felismerhetővé válik.

Körkörösen kitalált Budapesti skizo

Azontúl, hogy feltárul a kilencvenes évek budapesti művészeti szcénája, a legérdekesebb és legfontosabb jellemvonása a könyvnek a cseles szerkezeten túl a stílusa.

Kibeszéletlen múlt

Jól tette Turnovszky Éva, hogy elmesélte az életét. A története azokról szól, akiktől mindent elvettek: vagyont, anyagi javakat, szabadságot, a tetőt a fejük fölül, a jelenüket és a jövőjüket.

Egy valós férfivá érés története

A Hármasoltár című kötet jó vaskos, gyalázat is volna ilyen névre keresztelni valami vékony füzetkét, és a szerző három, korábban megjelent regényét tartalmazza.

Vétkeink és vigaszaink sora

Bálint Tamás Hibalista című, negyedik verseskötetéről a könyvespolcon tompa színekkel és absztrakt formákkal rejtőzködő borító alapján senki nem gondolná, hogy villoni vehemenciát rejt.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.