Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 22., szombat, Gerzson napja

Címke: koszovó

51 cikk 1/6 oldal

Szerbia és Koszovó közlekedési megállapodást írt alá

Megállapodást írt alá Szerbia és Koszovó a vasúti és közúti közlekedés helyreállításáról a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián pénteken – jelentette be az Egyesült Államok képviselője.

Új kormánya van Koszovónak

Bizalmat szavazott a koszovói parlament az Albin Kurti vezette új kormánynak hétfőn, így négy hónappal az előrehozott választások után újra van kormánya a kis, balkáni államnak.

Ultranacionalista vezető a pristinai kormányfő

Koalícióra lépett vasárnap a tavaly októberi választásokon legtöbb szavazatot szerzett két párt Koszovóban, így – négy hónappal a választások után – hétfőn megalakulhat az új kormány.

Újra napirendre került a területcsere Szerbiával

A területcserére vonatkozó elképzelés szerint a szerbek lakta észak-koszovói területek Szerbiához kerülnének, míg az albánok lakta dél-szerbiai településeket Koszovóhoz csatolnák.

Megalakult a koszovói parlament

Az ülés koalíciós megállapodás nélkül kezdődött meg, és a házelnök megválasztása után sem lehet tudni, hogy meglesz-e bármelyik pártnak is a kormányalakításhoz szükséges többsége.
51 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …