Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 29., szerda, Adél napja

Címke: parlamenti választás

35 cikk 1/4 oldal

A Fico vezette kormánypárt nyerheti a parlamenti választást egy felmérés szerint

A felmérés eredményei szerint az Irányt a megkérdezettek 18,7 százaléka választaná. Ez az eredmény nem tér el jelentősen az utóbbi hónapokban mért, 20 százalékot közelítő támogatottságtól, ugyanakkor számottevő visszaesés lenne az Irány 2014-es eredményéhez képest, amikor a voksok 28,28 százalékát kapták meg.

A tervezettnél korábban tartják a román parlamenti választásokat

Az év végén esedékes parlamenti választások előrehozásáról állapodott meg Ludovic Orban román miniszterelnök Klaus Iohannis államfővel. A voksolásokat a májusban vagy júniusban tartandó önkormányzati választások időszakában tartanák meg.

Újabb voksolás felé sodródik Izrael

Noha a pártoknak ma éjfélig van lehetőségük kormányalakításra, izraeli lapok elemzői teljességgel kizártnak tartják, hogy bármilyen szövetség sikerrel járna az utolsó pillanatban.

Politikai fenevad

Nem hagyja nyugodni az izraeli választópolgárokat a politika. Egy éven belül harmadjára is szavazniuk kell a parlament összetételéről.

A bejutási küszöb alatt vannak a magyar pártok

Felmérések szerint a 25, listát állító politikai csoportosulás közül körülbelül tíznek lehet valós esélye arra, hogy megszerezze a parlamentbe jutáshoz szükséges ötszázaléknyi szavazatot.

Maradhat a madridi patthelyzet

Az országot több mint negyven éve felváltva kormányzó Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) és a konzervatív Néppárt (PP) még mindig nem szokott hozzá az új helyzethez.

Győzött, de meggyengült Trudeau

Kanada történelmének legkevesebb szavazatával választották újra a hétfői parlamenti választásokon a liberálisok nemzetközi poszterfiúját.
35 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …