Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 20., kedd, István napja

Címke: Pölöskei Gáborné

74 cikk 1/8 oldal

Digitális közösségi alkotóműhelyt adtak át Ózdon

A digitalizáció elterjedése nem szorítja ki az emberi munkaerőt, ugyanakkor tudomásul kell venni, hogy a munka elvégzéséhez más típusú tudásra lesz szükség – mondta Pölöskei Gáborné.

Hamarosan átalakul az OKJ-s képzési rendszer

Várhatóan idén őszre készülnek el azok a rendeletek és jogszabályok, amelyek alapján 2020-tól tartalmilag, formailag és módszertanilag is megújul a szakoktatás.

Szakképzés: őszre jönnek a rendeletek

Racionalizálni fogják az OKJ-ben szereplő szakmák jelenleg átláthatatlan rendszerét. A tervek szerint a mostani 286 helyett a jövőben legfeljebb 200 féle szakmát lehetne iskolarendszerben tanulni.

Jobban odafigyelnének a lemorzsolódó diákokra

Nincs több lógás és eltitkolt rossz jegyek, mostantól elektronikusan is nyomon követik a tanulmányi eredményeket és a diákok hiányzásait a szakképző iskolákban.
74 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.