Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 15., vasárnap, Valér napja

Címke: Pölöskei Gáborné

34 cikk 1/4 oldal

Jól járnak az oktatók az átalakítással

2020 júliusától átlagosan harminc százalékkal emelkedik a szakképzésben oktatók bére. Azonban ez nem minden: a munkáltatók az illetményen felül adható egyéb juttatásokban is nagyobb mozgásteret kapnak.

Háromszázezret érhet egy jó vizsga

Csaknem négyszeresére emelkedik az ösztöndíjasok száma a szakképzésben: míg az idén 33 ezren kaphatnak juttatást, 2021-ben már 110 ezernél is több diá­kot fog támogatni az állam.

Százezres is lehet a fizetésemelés

Minden korábbinál jelentősebb béremelés vár a szakképzésben dolgozó pedagógusokra és oktatókra, az új rendszerben a diákok is már az első évtől ösztöndíjban részesülnek.

Szakképzési tájékoztató végzősöknek

Százezer példányban küldik szét a köznevelési és felsőoktatási intézményeknek a megújult OKJ-szakmákról szóló tájékoztatót, hogy a középiskolába készülők és a szakmatanulás iránt érdeklődő felnőttek is részletesen megismerkedhessenek az új képzési kínálattal. Az innovációs tárca és az iparkamara közös kiadványa 174 alapszakmát mutat be.

ITM: A gazdaság igényeihez kell igazítani a szakképzést

A magyar gazdaság kiemelkedő teljesítményének megőrzéséhez, illetve fokozásához szükség van változtatásokra az oktatásban, a szakképzést a gazdaság igényeihez kell igazítani – mondta Bódis József.

A cukrász is tudjon angolul

Hangsúlyosabbá válik az idegen nyelvek oktatása a szakképzésben is a következő tanévtől, hogy ne csak a gimnazisták számára legyen elérhető cél a középfokú nyelvvizsga megszerzése.

Megújult a tabi Rudnay szakgimnázium épülete

Pölöskei Gáborné reményét fejezte ki, hogy a fejlesztés eredményeként több továbbtanuló választja a szakképző intézményt, szakmájuk gyakorlásával pedig hozzájárulnak Tab és környéke erősödéséhez.

Átadták a Magyar Kézműves Remek díjakat

A kormány mindent megtesz azért, hogy a magyar kézműves remekekből, a magyar kreatív ötletekből innovatív vállalkozások sarjadjanak, termékeik pedig eljussanak a világpiacra – mondta Pölöskei Gáborné.
34 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …