Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 23., vasárnap, Alfréd napja

Címke: Pölöskei Gáborné

39 cikk 1/4 oldal

Mindenki jól jár a szakképzésben

Az eredetileg tervezettnél magasabb összegű, havi nyolc-, illetve tizenötezer forintos ösztöndíjat kapnak a diákok szeptembertől a szakképzésben.

Kedvezőbb munkafeltételek a szakképzésben

Országjáró körútra indul februárban Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár, hogy személyesen egyeztessen az igazgatókkal az ősszel debütáló változásokról.

Jól járnak az oktatók az átalakítással

2020 júliusától átlagosan harminc százalékkal emelkedik a szakképzésben oktatók bére. Azonban ez nem minden: a munkáltatók az illetményen felül adható egyéb juttatásokban is nagyobb mozgásteret kapnak.

Háromszázezret érhet egy jó vizsga

Csaknem négyszeresére emelkedik az ösztöndíjasok száma a szakképzésben: míg az idén 33 ezren kaphatnak juttatást, 2021-ben már 110 ezernél is több diá­kot fog támogatni az állam.

Százezres is lehet a fizetésemelés

Minden korábbinál jelentősebb béremelés vár a szakképzésben dolgozó pedagógusokra és oktatókra, az új rendszerben a diákok is már az első évtől ösztöndíjban részesülnek.

Szakképzési tájékoztató végzősöknek

Százezer példányban küldik szét a köznevelési és felsőoktatási intézményeknek a megújult OKJ-szakmákról szóló tájékoztatót, hogy a középiskolába készülők és a szakmatanulás iránt érdeklődő felnőttek is részletesen megismerkedhessenek az új képzési kínálattal. Az innovációs tárca és az iparkamara közös kiadványa 174 alapszakmát mutat be.
39 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …