Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 17., hétfő, Donát napja

Címke: új lakások

28 cikk 1/3 oldal

A vevőknek kedvez az új helyzet

Érdekesen alakul eddig az új lakások ára az új évben, egyes elemzők szerint a vevők hosszú idő után alkupozícióba kerülhetnek a beruházókkal szemben.

Már megállt a lakásépítések bővülése

Jóllehet emelkedett valamelyest az átadott új lakások és a kiadott építési engedélyek száma is, a harmadik negyedévi adatok az elmúlt évek növekedési ütemének megtorpanását mutatják.

Zavar keletkezhet az új lakások piacán

Drasztikus változásokat hozhat az új lakások piacán az ötszázalékos, kedvezményes lakásáfa jövő év eleji kivezetése a Duna House (DH) szerint.

Kivár a lakásépítési piac

A jelenleg hatályos szabályozás szerint év végével megszűnik az ötszázalékos áfakulcs, és januártól ismét 27 százaléknyi adóteher sújtja az újonnan épülő otthonokat.

Megugrottak az építkezés költségei

Nemcsak a lakásépítés költségei emelkedtek jelentősen az elmúlt három-négy évben, de a tervezhetőség is nehezebbé vált.

Szakadék a lakásépítéseknél

A lakosságszám arányában a legtöbb lakás továbbra is Győr-Moson-Sopron megyében épül, míg a lista végén Szabolcs-Szatmár-Bereg megye található.
28 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …