Keresés
Magyar Nemzet
2019. május 20., hétfő, Bernát, Felícia napja

Címke: új lakások

99 cikk 1/10 oldal

Családi léptékű lakásfejlesztések

A jegybank piaci szereplők véleményét összegezve egyúttal azt is jelezte, hogy a kedvezményes forgalmi adónak van a legnagyobb szerepe a lakásépítések alakulásában.

Javaslat a lakásáfa életben tartására

Visszaigényelhetővé tenné a kedvezményes, ötszázalékos lakásáfa és a normál, 27 százalékos áfakulcs közötti különbséget az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége — értesült a Magyar Nemzet.

Idén tetőzhetnek a lakásépítések

Az év eleji időszaknak megfelelően ugyan lassan indultak el a lakásépítések, de az első negyedévi adatokból már sok minden kiolvasható.

Ezrével épülnek a lakások a Balaton-part mentén

Döbbenetes mértékű ingatlanfejlesztések zajlanak a Balatonnál, amit jól mutat, hogy tavaly Budapest és Győr után Balatonlellén készült el a legtöbb értékesítésre szánt új otthon.

Késésben vannak az új építésű házak

Noha évről évre emelkedik az elkészülő lakások száma, jellemzően sokkal több építési engedélyt bocsátanak ki a hatóságok, mint amennyi új otthont átadnak a következő években.

Nyolcéves csúcs dőlt meg

Ismét jelentősen, csaknem negyedével nőtt éves összevetésben a 2018-ban átadott lakások száma, idén további felfutás várható.
99 cikk 1/10 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.