Minden korábbinál gyorsabb az Intel következő Thunderbolt csatlakozója

80 Gbps-os sávszélességet kínál az Intel következő generációs Thunderbolt csatlakozója – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo2022. 09. 17. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Intel az izraeli IDC-n mutatta meg a következő generációs Thunderbolt csatlakozását, ami 80 Gbps-os sávszélességet kínál. A jelentések szerint a tesztrendszer két sávot használ egy USB-C kábelen, így alapvetően rádupláz a Thunderbolt 4-re.

Ez utóbbit egy ideje a prémium számítógépeken használják a gyártók, most már licencmentesen. Alapvetően azonban még mindig az Intel-csipes gépekre jellemző, mert speciális kontrollereket igényel az Inteltől.

A Thunderbolt 4 tudását egyébként nagyjából behozta az USB4-szabvány is, amit már az AMD is jobban támogat, de ennek ellenére nagyon kevés PC-ben van ilyesmi. Feltehetően az Intel az USB4 2.0-ra akart rákontrázni a mostani bemutatóval (bár az USB4 2.0 akár 120 Gbps-ot is tudhat), mert még nevet sem említett az új generációhoz.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.