Baj lehet a népszerű konzol gamepadjével

Egy ügyvédi iroda máris vizsgálja a Sony perbe fogásának lehetőségét PlayStation 5 hibái miatt.

Forrás: ORIGO.HU2021. 02. 11. 17:44
null
Sony PlayStation 5 DualSense gamepad Forrás: SONY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ügyvédi iroda máris vizsgálja a Sony perbe fogásának lehetőségét. A Sony PlayStation 5 konzol talán legkevésbé értékelt fejlesztését a kontrollere jelenti, a játékok általi megfelelő használata esetén az adaptív ravaszai és a jobb vibrációs funkciója meglepően sokat hozzátehet a játékélményhez. Részben ezért is volt bajban a konzol reklámozásával a Sony, az internetes prezentációk során nem tudta megfelelően átadni a közönségnek, hogy ezek valóban számítanak.

A tárgyra rátérve úgy tűnik, hogy baj lehet a DualSense névre keresztelt játékvezérlővel: folyamatosan gyűlnek az internetes panaszok, hogy az analóg karjai nem létező mozdulatokat regisztrálnak, avagy driftelnek. Ez a probléma többek közt a Nintendo és a Microsoft gamepadjeit is érinti, tipikusan a kar mozgásait elektromos jelek formájában értelmező potenciométer kopásából fakad, de maximum három hónapnyi használat után ilyen hibának még nem szabadna jelentkeznie – olvasható az Origo cikkében.

Sony PlayStation 5 DualSense gamepad
Fotó: SONY

Egyelőre lehetetlen megítélni, hogy a konzolt megvásároltak mekkora hányadánál jelentkezett a probléma, ám a Nintendót épp ugyanezen hiba miatt perlő Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith ügyvédi iroda kérdőíves módszerrel máris aktívan érdeklődik a téma iránt, kész mielőbb csoportos pert indítani a Sony ellen az Egyesült Államokban.

A Sony egyelőre nem reagált a meghibásodások hírére, azonban az ügyvédi iroda bánatára egy darabig valószínűleg kénytelen lesz az összes driftelő DualSense-et garanciában javítani, ami miatt nehéznek bizonyulhat pert indítani ellene a fogyasztók megkárosítására hivatkozva.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Sokáig hiány lehet még az új játékkonzolokból

Emellett a számítógépes játékosokat is veri még egy darabig a sors. Folytatódik idén az új hardvereket vásárolni kívánó konzolos és számítógépes játékosok kálváriája. Az előbbiek gondjával kezdve az AMD szerint egészen 2021 közepéig nem lesz képes eleget gyártani a PlayStation 5 és az új Xbox Series konzolokat hajtó rendszerlapkákból. Ez arra enged következtetni, hogy idén őszig vagy télig is eltarthat, mire bármikor megvásárolhatóvá válnak a konzolok, folyamatossá válik az elérhetőségük a viszonteladóknál – olvasható az Origo cikkében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.