Bemutatta a Samsung legújabb csúcsmobiljait + videó

A gyártó egy online közvetítésen rántotta le a leplet Note20 névre keresztelt zászlóshajójáról.

Forrás: origo.hu2020. 08. 06. 16:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A várakozásoknak megfelelően a Samsung bemutatta a Note20-sorozat legújabb tagját, azon belül is alapvetően kétféle készüléket, de mégis három változatról beszélhetünk, hiszen az alap Note20 érkezik 5G-támogatással és anélkül is, míg a Note20 Ultra már kizárólag csak 5G-s változatban lesz elérhető.

A Note20 és a Note20 Ultra között ezúttal elég sok különbség akad, utóbbi esetében egy 6,9 hüvelykes, WQHD+ felbontású AMOLED egységről beszéltünk, ami támogatja a 120Hz-es képfrissítést és a Samsung csúcsmodelljeinek megfelelően ívelt képernyővel érkezik.

Kézben a Note 20 Ultra és hatalmas hajlított kijelzője.
Fotó: Origo

A mezei Note20 esetében viszont a képernyő már lapos és 6,7 hüvelykes, FHD+ felbontással és a megszokott 60Hz-es képfrissítéssel.

Mindkettőben a Samsung legújabb, saját fejlesztésű központi processzora, az Exynos 990 teljesít szolgálatot, 8GB memória és 256GB tárhely mellett.

Az Ultra változat viszont bővíthető microSD-kártyával, az Ultra 5G változat pedig ugyanennyi tárhely mellett 12GB memóriával érkezik.

A mezei Note20 egy 4300mAh-s telepet, míg a Note20 Ultra egy 4500mAh-s akksit kapott, és mindkettő támogatja a 25W-os gyorstöltést.

A nagyon hatékonynak ígérkező, 7 nanométeres csíkszélességen gyártott processzorral együtt ezek jó üzemidőt sejtetnek. Emellé mindkét készülék IP68-as por- és vízálló házat kapott, és mindkettő támogatja a Wi-Fi 6-os szabványt.

A sima Note20 idén már lapos kijelzővel és vékony kávával érhető el.
Fotó: Origo

Kamerából mindkét készülék hátulján hármat találunk majd, azonban ezek közül csak az egyik ugyanaz, mégpedig a 12 megapixeles F/2.2-es apertúrájú ultraszéles-látószögű lencse, a másik kettő különbözik:

  • az Ultra fő kamerája az S20-hoz hasonló 108 megapixeles F/1.8-as egység, a telefotó kamerája pedig 12 megapixeles, 5x-ös optikai zoommal,
  • a sima Note20 fő kamerája pedig 12 megapixeles, F/1.8-as rekeszértékkel, míg a telefotó kamerája 64 megapixeles, F/2.0-s értékkel, és 3x-os hibrid zoommal.
  •  

    A kamera mellett a készülék színei is megújultak.
    Fotó: Origo

    Természetesen idén is alaptartozék a digitális S-Pen toll, ami már öt újfajta érintés nélküli gesztust támogat, illetve a Note20 Ultra 120Hz-es képernyőjének köszönhetően még gyorsabban és precízebben reagál az érintésre.

    A teljes online bemutató az alábbi videóban érhető el, ahol a Samsung egyéb friss termékeire is szabadon szemet vethetünk.

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.