Csendben javíthatták az apró játékkonzol kontrollerét

Eleinte sokan szkeptikusak voltak a megoldással kapcsolatban, azonban a könnyű barkácsjellege miatt mégis kipróbálták.

Forrás: origo.hu2021. 07. 29. 13:33
null
A Nintendo Switch két oldalán lévő kontrollerek Forrás: pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az USA-ban jelenleg mindhárom nagy konzolgyártó csoportos perek alatt áll a termékeikhez járó vagy vásárolt gamepadek driftelési gondjai miatt. A sodródási probléma során a kontrollerek joystickjai fantom mozgásokat érzékelnek, ami minimum bosszantó, sok esetben pedig irányíthatatlanná teszi a játékokat. A végeredményt tekintve a jelenség egyenértékű azzal, mint amikor a számítógépeknél rejtélyesen vánszorog az egérmutató a képernyőn, ezzel jó eséllyel szinte mindenki találkozott már – olvasható az Origo oldalán.

Július elején egy VK nevű youtuber megosztott egy potenciális megoldást a Nintendo Switch konzol driftelési problémájára, ennek során a Joy-Con burkolatának belső felében két csík megfelelő helyre ragasztása látszólag teljesen megoldotta a problémát.

A Nintendo Switch két oldalán lévő kontrollerek
Fotó: pixabay

Természetesen sokan szkeptikusak voltak a megoldással kapcsolatban, azonban a könnyű barkácsjellege miatt mégis kipróbálták, a tapasztalataik pedig univerzális pozitívnak tűnnek. Egyelőre nem világos, hogy a csíkok hosszú távon is képesek-e megakadályozni a driftelési problémát.

A teljes cikk ITT érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.