Heteken belül debütál a következő Windows

Jó eséllyel nem Windows 10 néven látja meg a napvilágot.

Forrás: ORIGO.HU2021. 06. 03. 22:44
null
A jelek szerint a következő generációs Windows logója is frissülhet Forrás: MICROSOFT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sejtettől eltérően a Microsoft BUILD 2021 fejlesztői konferencián nagyon kevés szó sem esett a Windows 10 idén ősszel érkező frissítéséről, azonban Satya Nadella vezérigazgató szavai alapján ennek oka, hogy új korszakot indít majd az operációs rendszer történetében. Ígéretének megfelelően hamarosan tényleg bemutatkozik a rendszer, a Microsoft friss tájékoztatása szerint 2021. június 24-én debütál – olvasható az Origo cikkében.

A jelek szerint a következő generációs Windows logója is frissülhet
Fotó: MICROSOFT

További érdekesség, hogy Satya Nadella konzisztensen következő generációs Windowsként hivatkozott rá, most pedig a bemutatójának bejelentésekor sem említették Windows 10 nevet a Microsoft sajtósai. Mindezekből rendkívül valószínű, hogy a korszakváltás mellé névváltás is dukál majd, azaz a következő már nem Windows 10 néven jön majd.

A rendszerről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a mostanra elkaszált Windows 10X-hez kifejlesztett vizuális nyelvet alapul véve jelentős mértékben megújul és modernizálódik a kezelőfelülete. Elsősorban cicomára kell gondolni, azaz a megszokott opciók más helyekre való elkeverése helyett például lekerekített ablaksarkok és új ikonok vannak a terítéken.

Ezen túlmenően drámaian megújulhat a beépített Microsoft Áruház is, a programboltba várhatóan extra munka és bíbelődés nélkül feltölthetőek lesznek a klasszikus alkalmazások és játékok. Nadella legalább részben erre célozhatott a BUILD konferencián, mikor azt állította, hogy a következő generációs Windows új üzleti lehetőségeket teremt majd a fejlesztők számára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.