Hivatalos a fekete és a vörös PS5 kontroller

Nyithatják a pénztárcájukat a fehér DualSense-et nem szívlelők – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 05. 14. 15:24
ps5
A novemberben piacra dobott PlayStation 5 (PS5) gamepadje egyeseknél máris sodródást (drifting) produkál, ennek során nyugalmi állapotban hibásan mozgásokat érzékelnek az analóg karok. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pozitív fogadtatásra talált a Sony PlayStation 5 karakteres dizájnja, látszólag a vevők csak nagyon kicsi táborából váltott ki komoly ellenérzéseket. A gépházhoz passzoló, fekete-fehér gamepadről ugyanez elmondható, a kritikusai gyorsan letettek színei miatti a panaszkodásról, bár jogos a kritika, hogy a burkolat fehér részén gyorsan feltűnővé válhatnak a különféle szennyeződések.

A gamepad alapértelmezett színeit nem kedvelők és a változatosságra vágyók most fellélegezhetnek, a Sony váratlan bemutatott két új variánst a DualSense kontrollerből, a következő hetekben világszerte elérhetővé váló újdonságokat a reklámszöveg szerint a galaxis színei inspirálták.

A Midnight Black variáns a klasszikus fekete gamepad, két nagyon sötét árnyalatot választottak rá a dizájnerek, míg a fiatalosabb és villantósabb Cosmic Red bordó–fekete borítást kapott. Természetesen a touchpad környékén mindkettőn jelen van a megszokott kék szín is.

 

A kontrollerek új variánsai funkcionálisan teljesen azonosak a megszokott fekete-fehér modellel, és elméletileg drágábbnak sem szabadna lenniük annál, bár ez persze kereslet és kínálat kérdése is.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pixabay

Gyűlnek a sötét fellegek a PS5 gamepadje felett

Néhány nappal ezelőtt fősodratú médiában is figyelmet kaptak a panaszok, hogy a novemberben piacra dobott PlayStation 5 (PS5) gamepadje egyeseknél máris sodródást (drifting) produkál, ennek során nyugalmi állapotban hibásan mozgásokat érzékelnek az analóg karok. Az USA-ban egy csoportos perekre szakosodott ügyvédi iroda máris vizsgálja, hogy érdemes-e pert indítani emiatt a Sony ellen – olvasható az Origo cikkében.

A közismert iFixit YouTube-csatorna az ügy kapcsán szétszedte a PS5 DualSense gamepadet, hogy megvizsgálja a problémás komponenst.

Mint kiderült, a Sony ugyanazt a potenciométert használja benne, mint ami a PlayStation 4 gyári gamepadjében, továbbá a Microsoft és a Nintendo újabb kontrollereiben is van; az utóbbi két céget perlik is az USA-ban a sodródási problémák miatt.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.