Konyhai praktikák, amiket a világ legjobb szakácsaitól leshet el

Egy csokorba szedtük a világ legjobb szakácsainak főzési tippjeit, hiszen a konyha megléte csak egy dolog, új készségek fejlesztésére is szükség van, hogy jó szakácsok legyünk – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 11. 12. 13:31
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha csak ezt a néhány tanácsot megfogadjuk, a praktikák segítségével már sokkal ügyesebbnek érezhetjük magunkat. Nézzük meg, mit tartanak a legfontosabbnak a világ legjobb szakácsai, ha főzésről van szó.

Stuart Ralston, az edinburgh-i Noto étterem szakácsa: Az éles kések lehetővé teszik a gyorsabb és biztonságosabb előkészítést. Ralston szerint a késélező az egyik legfontosabb dolog, amibe érdemes belefektetnünk.

Fotó: Pexels

James Devonshire, a Daylesford Cookery School vezetője Gloucestershire-ben: Ez a késtartás helyes és legbiztonságosabb módja. Fogjuk közvetlenül a fogantyú teteje és a penge hátsó része felett. A kés hegye a vágódeszkán nyugszik, a penge sarka kissé megemelkedik. Csúszó mozdulattal szeleteljük az ételt, finoman lehúzzuk a penge sarkát.

Tom Brown, a londoni Cornerstone tulajdonosa: Tegyen nedves ruhát a vágódeszka alá. Ez megakadályozza, hogy csúszkáljon, miközben az alapanyagokat aprítjuk.

Shuko Oda, a Koya Soho szakácsa: A gyömbér hámozásakor a legjobb, ha kés vagy hámozó helyett teáskanalat használunk. Mint sok zöldség esetében, a gyömbérnél is igaz, hogy az íz a bőr alatt rejlik. Kanállal hámozás helyett lekaparjuk a felesleges részt, az íze még intenzívebb lesz.

Fotó: Pexels

Gerhard Jenne, a londoni Konditor tulajdonosa: Ha kör- vagy négyzetalakú tortaformát szeretnénk kibélelni, nem lesz könnyű dolgunk a sütőpapírral. A legjobb, ha egy kicsit megnedvesítjük, sokkal könnyebben kezelhetővé válik, könnyebb lesz beigazítani a formába.

Martin Hollis, a St. Andrews-i The Old Course Hotel, Golf Resort and Spa vezető szakácsa: Ha hagymát darabol, először vágja ketté. Fektesse le a vágódeszkára a lapos oldal mentén úgy, hogy a gyökérrész szemben legyen. Szeleteljük fel a hagymát, de ne vágjuk végig teljesen. Így a hagyma nem esik darabokra. Fordítsunk egyet a hagymán, majd vágjuk be vízszintesen is. Szép egyenletes kockákat kapunk.

Jack Smith, a londoni Quaglino főszakácsa: A savas alapanyagok, mint a citromlé vagy a fehérborecet, elveszik az étel sósságát. Ezenkívül a cukor ellensúlyozza a sót, ami a currynél jól működik. Ha a pörköltet sóztuk túl, tegyünk bele burgonyadarabokat, amelyek felszívják a sót.

Fotó: Pexels

Saiphin Moore, a londoni Rosa's Thai Cafe és Lao Café tulajdonosa: Kétszer öblítse le a rizst, hogy megszabaduljon a felesleges keményítőtől. A rizsfőzéshez szükséges helyes vízmennyiséget úgy mérhetjük le, ha a rizst az edénybe öntjük, feltöltjük vízzel, belemártjuk az ujjunkat, a rizs tetejéhez illesztjük. Ha a víz az ujjunk első harmadáig ér, akkor jó.

Alex Bond, a nottinghami Alchemilla tulajdonosa: Az uborka, a répa, a retek, a cékla, a zeller és a fehérrépa jól savanyítható zöldségek. Használjon 3:2:1 arányban vizet, ecetet és cukrot. Mindig győzödjünk meg róla, hogy a lében elmerülnek a zöldségek. Körülbelül egy hónapig tartsa száraz, sötét helyen.„

Fotó: Pexels

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA érheti el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.