Így lehet fittnek maradni az irodai munka mellett

Ha íróasztal melletti munkát végzünk, nehéz fittnek maradni úgy, hogy szinte nyolc órát folyamatosan ülünk, és alig kelünk fel a székről – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CsupaSport2022. 09. 08. 9:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyzózzunk!

Talán elsőre sokan elmosolyodnak azon, hogy arra buzdítunk, vigyünk súlyzót a munkahelyre. Persze nem öt- vagy tízkilósra gondolunk. Fitneszboltokban lehet kapni kis maroksúlyzókat, marokerősítőket, amelyek az asztalon is elférnek, és olykor kézbe is kaphatjuk őket.

Nyújtsunk!

Az asztalnál ülés megterheli a derék-, a hát- és a nyakizmokat, így nem árt, ha naponta többször jó nagyokat nyújtózunk a székben. Mivel a munkahelyen aligha van lehetőség jógára vagy pilatesre, ezek a nyújtógyakorlatok is sokat érnek: javítják a vérkeringést, megmozgatják az izmokat.

Lépcsőzzünk!

Olyan egyszerű, mint ahogy hangzik. A „munkahelyi sport” legegyszerűbb módja, ha az irodaházban nem a liftet használjuk, hanem lépcsőzünk. Lehet, nagy a kísértés, hogy reggel a munkatársakkal együtt beszálljunk a liftbe, ám a lépcsőzés jó hatással van a vérnyomásra, a vérkeringésre, a lábizmokról nem is beszélve.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.