A Balaton környéke már ínycsiklandó medvehagyma illatban úszik

A Kovácsi-hegy egyre kedveltebb a túrázók körében, így aki magányra vágyik, inkább hétköznap keresse fel a lankákat!

Forrás: likebalaton.hu2021. 03. 28. 16:47
null
Medvehagyma az erdőben a Somogy megyei Sántos közelében Fotó: Varga György Forrás: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi is nagyon várjuk már az igazi tavaszt, így keressük azokat a helyeket, ahol friss színekkel, illatokkal töltekezhetünk! Ezért autóba pattantunk és ellátogattunk a Zalaszántó melletti erdőségbe, ahol a környék legkiterjedtebb medvehagyma rétje található! Kirándulás közben más tavaszi virágokat is felfedeztünk, és felsétáltunk a Kovácsi-hegyre, Európa legnagyobb Buddhista szentélyéhez a Béke Sztúpához – írja a likebalaton.hu.

A hely egyre kedveltebb a túrázók körében, így aki csöndre, magányra és az erdő hangjaira vágyik, inkább hétköznap keresse fel a lankákat!

Medvehagyma az erdőben a Somogy megyei Sántos közelében
Fotó: MTI/Varga György

S, ha a kiránduláson szedett medvehagymához receptet is keresel, akkor se menj tovább, mutatjuk a kedvencünket a Mindmegette oldaláról, ahol még rengeteget találsz:

Medvehagymás tojássaláta

Hozzávalók

  • 6db tojás
  • 8db medvehagyma
  • 10dkg natúr krém sajt
  • 1.5dl tejföl
  • 1ek dijoni mustár
  • só (ízlés szerint)
  • bors
  • Elkészítés

    A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk, és felvágjuk nagyobb kockákra. A medvehagymát felaprítjuk.

    Egy tálba beletesszük a krémsajtot, a tejfölt, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk, megszórjuk az őrölt borssal, és simára keverjük.

    Ezután a felkockázott tojást megszórjuk az apróra vágott medvehagymával, majd rákanalazzuk a krémsajtos-tejfölös keveréket, és óvatosan összeforgatjuk, vigyázva, hogy a tojás ne nagyon törjön.

    Ezután 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kellően összeérjenek. Tálalás előtt kivesszük a hűtőből a tojáskrémet, majd óvatosan átkeverjük.

    Az eredeti cikk ITT olvasható.

    Minden, amit a medvehagyma biztonságos gyűjtéséről tudni kell

    Fő szabályként fontos tudni, hogy a növényt saját fogyasztásra, naponta legfeljebb 2 kg mennyiségben szabad gyűjteni azokban az állami erdőkben, amelyek nem minősülnek természetvédelmi területnek. A témával kapcsolatban az érintett területet kezelő erdőgazdaság, illetve nemzeti park esetén az azt irányító igazgatóság nyújthat további hiteles információt. Az egyes erdőterületek besorolásáról az interaktív erdőtérképen is tájékozódhatnak az érdeklődők.

    A cikk ITT olvasható tovább.

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.