Édes ünnepet! – Egészséges desszertek, minőségi alapanyagok

Aki odafigyel a kiegyensúlyozott táplálkozásra, annak sem tilos az édesség! Csak arra kell ügyelnünk, hogy minőségi alapanyagokat használjunk, lehetőség szerint minél több hazai, szezonális terméket, így karácsonykor is egészséges desszertek kerülhetnek az asztalra – írja a dietaesfitness.hu.

Forrás: DIÉTA ÉS FITNESS2020. 12. 18. 12:46
null
Az ünnepi desszertek kedvelt hozzávalói között sokféle finom, ráadásul a szervezet számára fontos tápanyagokat tartalmazó élelmiszert találunk Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tudatos, egészséges táplálkozás jegyében szerencsére ünnepekkor is egyre többen figyelnek oda arra, hogy a karácsonyi menü fogásait minőségi alapanyagokból készítsék el. Télen sem kell elmondanunk a kiváló hozzávalókról, csak lehetőség szerint törekedjünk a hazai terményekből válogatni!

Tippek, ötletek

Az ünnepi desszertek kedvelt hozzávalói között sokféle finom, ráadásul a szervezet számára fontos tápanyagokat tartalmazó élelmiszert találunk.

Egyre többen vállalkoznak az egészséges alapanyagokból készült ünnepi desszertekek elkészítésére
Fotó: PEXELS

Gondoljunk csak a dióra, a mandulára, a különféle apró magvakra, a mézre, a tejtermékekre, az asztalt gyümölcsökre, az almára, sőt, bizonyos zöldségfélékre – és még hosszan sorolhatnánk.

  • Az olajos magvak ómega-3 zsírsavakban gazdagok, valamint makrotápanyag- és élelmirost-tartalmuknak köszönhetően hosszan tartó jóllakottságérzetet biztosítanak. Így kiválóan alkalmasak arra, hogy főétkezéseink között biztosítsák az egészséges tápanyagbevitelünket, és természetesen desszertalapanyagnak is nagyszerűek!
  • Habár a méz nem tartalmaz kevesebb kalóriát, mint a cukor, viszont egészségesebb, hiszen bővelkedik aminosavakban, ásványi anyagokban és vitaminokban! A karácsony egyik kedvenc aprósüteményéhez, a mézeskalácshoz érdemes lágyabb ízű mézet választani, mert a mézeskalács-fűszerkeverék „főszereplői”, a szerecsendió, a kardamom, a szegfűszeg, a szegfűbors, a csillagánizs és az őrölt gyömbér igen aromás, domináns ízű fűszerek.
  • Az aszalt gyümölcsök gazdagok természetes cukrokban, rostokban, káliumban és antioxidánsokban. Arra azonban érdemes figyelni, hogy vásárláskor a natúr, hozzáadott cukortól mentes változatot keressük, hiszen az aszalt gyümölcsöknek amúgy is kellemesen édeskés az íze, teljesen felesleges plusz cukrot bevinni általuk a szervezetünkbe.
  • Az alma nemcsak az egyik legnépszerűbb, de talán a legsokoldalúbban felhasználható gyümölcs, amely az év bármely szakában könnyedén beszerezhető. Fogyókúrázóknak tökéletes ünnepi fogás lehet a sült alma – természetesen a karácsony és a téli időszak kedvelt fűszereivel megbolondítva –, de mennyei pite is készülhet belőle.
  • A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

    Ezek a legjobb egészségmegőrző ajándékok a karácsonyfa alá

    A Diéta és Fitnesz magazin több olyan egészségmegőrző karácsonyi ajándék ötletet is összegyűjtött, amelyekkel meglepheti szeretteit.

    Az ünnepi készülődés során általában mindig nagy fejfájást okoz, hogy milyen ajándékok kerüljenek a karácsonyfa alá. Az emberek túlnyomó többsége szeretne olyan dolgot adni, aminek a másik fél örül, amire szüksége van.

    Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.