Lehetséges látványos fogyást elérni sétával?

Korábban körberöhögték, ma már megcsodálják, akik sétával tesznek a fogyásért. Ha ezt az ősi mozgásformát megfelelően végezzük, s figyelünk a részletekre, látványos sikereket érhetünk el – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 03. 23. 15:02
null
A hatékonyság fenntartása érdekében az intenzív etapoknál ügyeljünk, hogy tartsuk a 8 km/órás sebességet – ez pontosan annyi, mint amennyivel a kocogók haladnak Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fogyás esetén rögtön a megfelelő diéta és az intenzív testmozgás jut eszünkbe, mint kézenfekvő megoldás. Pedig a séta, mint az egyik legegyszerűbb és legkönnyebben kivitelezhető mozgásforma is sokat segíthet, hogy megszabaduljunk súlyfeleslegünktől. Előnye, hogy jóformán bárhol és bármikor végezhetjük, és nem kell hozzá különleges eszközöket és kiegészítőket vásárolnunk.

Michele Stanten sétaedző, a The Walking Solution (Sétában a megoldás) című könyv szerzője állítja, minél nagyobb súlyfelesleggel küzdünk, annál könnyebb sétával fogynunk.

A lényeg, hogy kezdjük el és sétáljunk többet, mint eddig
Fotó: PEXELS

Természetesen személyfüggő, ki mennyi súlytól szabadulhat meg, de megfigyelése szerint számos nő 6–10 kilogrammal lett könnyebb a nyolchetes sétakurzusnak köszönhetően, a férfiak pedig ennél is rövidebb idő alatt értek el látványos eredményeket.

Kezdjük el!

Stanten szerint nincs semmiféle kőbe vésett előírás, hogy a siker érdekében hány órát és lépést kell megtennünk. A lényeg, hogy kezdjük el és sétáljunk többet, mint eddig.

Ha ülőmunkát végzünk, vezessük be, hogy vacsora után elmegyünk egy kiadós sétára.

Sok helyről hallani, hogy napi tízezer lépést kell megtennünk, hogy megőrizzük egészségünket. Ha azonban fogyni szeretnénk, ennél többet kell sétálnunk. Kezdjük a kúrát háromezer lépéssel, majd a következő héten tegyünk meg ötezret, majd újabb egy hét múlva hétezret.

A fogyás hatékonyságának fenntartása érdekében az intenzív etapoknál ügyeljünk, hogy tartsuk a 8 km/órás sebességet
Fotó: PEXELS

Tapossunk bele!

Ha tényleg fogyni szeretnénk, és nem csak egészségügyi sétákat tenni, váltogassuk az intenzív és a könnyed sétaperiódusokat, vagyis végezzünk intervallumedzést sétálva! Egy tanulmány szerint, akik a háromperces intenzív szakaszokat váltogatták háromperces lazább sétával, nemcsak több súlyfeleslegtől szabadultak meg, hanem a vércukorszintjük is csökkent.

Séta a mindennapjainkban!

A szakember állítása szerint, ha fogyni szeretnénk, ne az legyen az elsődleges célunk, hogy mindennap egy órát sétálunk, hanem hogy mindennap sétáljunk. Az sem baj, ha egy héten becsúszik néhány olyan nap, amelyen mindössze 10-15 percnyi sétára jut időnk.

Ideális esetben egy héten végezzünk háromszor egy-két órás intervallumsétát, a többi pedig lehet rövidebb, könnyebb séta. Utóbbira bátran vigyük magunkkal a kutyánkat, barátunkat vagy valamelyik családtagunkat!

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

„Nem olyan nehéz 100 kilométert sétálni”

Tóth Ferenc nyolc éve vesz részt hosszútávú teljesítménytúrákon. A 77 kilométeres Vérkört hatvanegy alkalommal teljesítette, a 211 kilométeres Balathlont idén tizenhárom nap alatt háromszor járta végig – olvasható a CsupaSport cikkében.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.