Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

A BlackRock érdeke a háború folytatásában

A BlackRocknak az a jó, ha a háború minél tovább tart, mert az „jót tesz az üzletnek”.

2023. 07. 19. 17:49
ZELENSZKIJ, Volodimir; ERDOGAN, Recep Tayyip
Isztambul, 2023. július 8. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Recep Tayyip Erdogan török államfõvel tartott közös sajtóértekezleten Isztambulban 2023. július 7-én. MTI/EPA/Tolga Bozoglu Fotó: Tolga Bozoglu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BlackRock a világ legnagyobb vagyonkezelője. Ernst Wolff német alternatív közgazdász szerint tízbillió dollárt kezel. Ez nem kevés pénz, utána jön a Vanguard, a harmadik legnagyobb a State Street. A BlackRock és a Vanguard közös erejét talán az bizonyítja, hogy együttes vagyonuk (forrás továbbra is Ernst Wolff) minden állam vagyonánál nagyobb, kivéve Kínát és az Egyesült Államokat. 

Viszont a tíz legnagyobb vagyonkezelő (Fidelity, State Street stb.) – és most kapaszkodjanak meg! – 45 billió dollárt kezel, ez több, mint az USA, Kína, Japán és Németország GDP-je együttvéve.

De azért a lényeg most jön: Ernst Wolff német közgazdász leírta, hogy a BlackRock akkor lett a világ legnagyobb vagyonkezelője, amikor a Rothschild dinasztia 2,8 billió dollárt utalt át a BlackRock számlájára, bizonyára nem pusztán filantropikus – amolyan „Soros” módra. Erre mondják azt: így könnyű…

Ám az orosz–ukrán (amerikai) háború érthetetlen elhúzódását talán jobban megértjük, ha a BlackRock egyik állítólagos emberének legújabb „vallomását” figyelembe vesszük. Nem állítható teljes bizonyossággal, hogy a videó nem manipulált, ám amiket az úr mond, az eseményeket figyelve logikusnak tűnik – fenntartva, hogy átverés is lehet az egész.

Nem másról van szó, mint Serge Varlay-ról, akit a BlackRock technológiai toborzójaként írtak le. Az úr állítólag a Project Veritas utódjának, az O’Keefe Media Groupnak nyilatkozott. Azt mondta, hogy a BlackRocknak az a jó, ha a háború minél tovább tart, mert az „jót tesz az üzletnek” (ezt kissé durvábban fejezte ki). Például a búza árának nagymérvű emelkedése jó, mert az ingadozás lehetőséget teremt a profitszerzésre. Azt is mondta, 

nem akarjuk, hogy a konfliktus véget érjen, mert minél tovább tart, annál gyengébb lesz Oroszország.

Bölcselkedett is, amikor azt mondta – mint anno Rothschild –, hogy nem az számít, ki az elnök, hanem az, hogy ki irányítja a pénztárcáját. Hozzátette: 

a fedezeti alapok, a BlackRock, a bankok azok, melyek irányítják a világot.

 Ezek a cégek mind felvásárolják a politikusokat.

Ismétlem: Serge Varlay nem tudjuk kicsoda, nem tudjuk, mit, miért mond a videóban. Lehet, hogy trükk az egész.

Egy viszont biztos: 2022 decemberében Zelenszkij szerződést kötött Larry Finkkel, a BlackRock vezetőjével – egyben persze a WEF, a Világgazdasági Fórum kuratóriumi tagjával – arról, hogy a BlackRock – mint a WEF stratégiai partnere – elvégzi a nemzetközi befektetők tevékenységének összehangolását Ukrajna gazdasági „megmentése” érdekében. A BlackRock azóta sietősen dolgozik egy átfogó projekten, amely az ország háború utáni újjáépítését készíti elő.

A BlackRockról jó tudnunk, hogy már a 2008-as válságban is megbízták azzal, hogy segítse a kormányt a válság leküzdésében, majd a Covid-pandémia elleni válaszlépésekben is, így elmondható, hogy a Fed mellett a másik legnagyobb cég, amelyik az amerikai és a világ pénzügyi rendszere felett ellenőrzést gyakorol. Nagyon nem mellékes tény, hogy a BlackRock több volt vagy jelenlegi embere is a kormányban dolgozik, mint például Brian Deese, a Nemzeti Gazdasági Tanács vezetője…

A BlackRockban fontos részvényes a Vanguard. Leírom, kik részvényesek a Vanguardban, s így közvetve a BlackRockban is: a Rothschild Investment Corporation, az Edmond de Rothschild Holding, az Orsini család Olaszországból, a Bush család, a DuPont család, a Morgan család, a Vanderbilt család, a Rockefeller család és – talán némi meglepetésre – a brit királyi család…

Szerény kapacitású csapat, lássuk be.

Csak annyi kérdésem marad látókörünk tágítása érdekében: ez a háború tényleg csak attól függ, hogy Ukrajna és Oroszország, valamint az USA és az EU mit lép vagy mit nem lép?

A választ önökre bízom.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: Tolga Bozoglu)

Mindent egy helyen az Eb-ről

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.