Minden eddiginél nagyobb segítséget kér az ENSZ

A világszervezet menekültügyi főbiztosa szerint soha nem látott méreteket öltött az ínség és a szenvedés.

mr
2014. 12. 08. 22:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amos az ENSZ 2015-ös évre vonatkozó segélyfelhívását tette közzé hétfőn Genfben, és úgy becsülte, jelenleg legalább 57,5 millióan szorulnak a szervezet intézményeinek támogatására. Ez a szám 7 millióval több, mint amennyit az ENSZ korábbi előrejelzésében várt.

A segélyek többségét a több mint három éve polgárháború sújtotta Szíriába, az erőszak dúlta Irakba, Dél-Szudánba, valamint a Közép-afrikai Köztársaságba irányítják. A világszervezet ugyancsak segítséget nyújt az Afganisztán, Kongó, Ukrajna területén és a palesztin térségben élőknek – mondta Amos, aki ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatalának (OCHA) vezetője.

António Guterres, a világszervezet menekültügyi főbiztosa azt mondta, soha nem látott méreteket öltött az ínség és a szenvedés.

Anthony Lake, az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) vezetője arról számolt be hétfőn, hogy 2014 katasztrofális évet jelentett gyerekek milliói számára is. A világszervezet becslései szerint 2014-ben több száz diákot raboltak el osztálytermekből és iskolába menet, több tízezer gyereket kényszerítettek fegyverek használatára vagy arra, hogy segítsék a fegyveres csoportokat.

Több mint 15 millió kiskorú él a legnagyobb válsággócok területén – Irakban, Szíriában, Ukrajnában, Gázában, Dél-Szudánban és a Közép-afrikai Köztársaságban, ahol erőszakkal, üldöztetéssel vagy otthona földig rombolásával kell szembenéznie. Az UNICEF becslései szerint jelenleg 230 millió gyerek él olyan országban vagy térségben, ahol fegyveres konfliktus zajlik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.