Magyarország ellenzi a közös uniós adóalapot

Munkatársunktól
2019. 04. 06. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közös társasági adóalap, illetve az új típusú áfaforrás európai uniós bevezetését ellenzi Magyarország, és ragaszkodik versenyképes adózási rendszeréhez – mondta az MTI-nek Varga Mihály pénzügyminiszter tegnap Bukarestben, ahol az EU pénzügyminisztereinek informális tanácskozásán vett részt.

– Nem kívánjuk a cégeinket, vállalkozásainkat a jövőben sem többletadóval terhelni, mert ez a felzárkózásnak, a versenyképességnek fontos eszköze. Az adócsökkentés kormánya vagyunk, ezért fogadjuk el ezt a francia felvetést – szögezte le a tárcavezető. Megjegyezte, az euróövezeten belül Hollandia és Luxemburg szerint is a nemzetállamok hatáskörébe tartozik az adórendszer.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.