Több bevételt hoztak a fejlesztések

Magyar Nemzet
2020. 01. 16. 7:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly hat százalékkal többen utaztak a MÁV-Start nemzetközi járatain, megközelítve a 3,1 millió főt.

A belföldi utasszám mintegy 138 millió volt – hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón. A vasúttársaság eredményeit Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, valamint Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója ismertette.

Legnagyobb arányban, 22,5 százalékkal a Budapest–Esztergom vonalon nőtt az utasszám, melynek okai között a vonal villamosítása, a menetidő csökkenése és a FLIRT motorvonatok forgalomba állítása egyaránt szerepel.

Szintén a 2019-es év nagy változása volt a jegyvásárlási szokások átalakulása. Tavaly közel 4,6 millió belföldi vasúti menetjegyet, bérletet és feláras szolgáltatást vásároltak az utasok a MÁV-alkalmazáson keresztül.

Sok pozitív visszajelzést kapott a vasúttársaság az utasoktól, amiért több járata étkezőkocsis szolgáltatással bővült tavaly. Vasúti fejlesztésekre a kormány 2016 és 2024 közötti időszakban összesen mintegy 1800 milliárd forintot fordít.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.