A CIB Csoport is a támogatók sorába lép

A CIB Csoport üdvözli a tegnap bejelentett kormányzati gazdasági intézkedések célját, valamint azonnali pénzügyi támogatást nyújt a Szent László Kórház részére.

Magyar Nemzet
2020. 03. 19. 12:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa egyik legnagyobb mérlegfőösszeggel rendelkező bankcsoportjának magyarországi hitelintézete mindenben követi a jogszabályi

előírásokat, és azoknak megfelelve működik, a bejelentett intézkedések figyelembevételével jár el. A bank várja a kormány további részletszabályokat rögzítő rendeleteit, amelyek figyelembevételével alakítja majd a hitelezési kondícióit.

Mint a CIB Bank közleményében fogalmazott, felelős vállalatként szeretne konkrét, anyagi segítséget is adni a járvány elleni küzdelem első vonalában dolgozó Szent László Kórház részére.

Ennek jegyében 20 millió forint azonnali támogatási keretet biztosított egészségügyi eszközök (többek között intenzív ágyak, fertőtlenítők) beszerzésére, és figyelemmel kíséri az igények további alakulását, hogy szükség esetén újabb támogatást nyújtson.

A hazai hitelintézet közreműködött a Magyar Bankszövetség által koordinált és létrehozott Ajánlás összeállításában is, amely a szektor összes szereplője számára világos és egységes irányt mutat a felkészülés és az esetleges rendkívüli helyzetek megfelelő és megnyugtató kezelésére.

A CIB bank tulajdonosa, az olasz Intesa Sanpaolo egyébként a minap már százmillió eurót, azaz 33 milliárd forintnak megfelelő összeget ajánlott fel Olaszországnak a koronavírus megfékezésére. A százmillió mellett pedig ötmilliárd eurót kínál fel a vírus által érintett vállalatoknak kölcsönök formájában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.