Májusban már újra repülhetnek a csehek külföldre

Amszterdam, Frankfurt, Párizs és Stockholm az első úti célok, ahová a repülőgépek indulnak Prágából.

2020. 05. 10. 12:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újraindul május 18-án, hétfőn a Czech Airlines – közölte lapunkkal a nemzeti légitársaság. A Smartwings csoport tagja a Prága és a kiválasztott városok közötti útvonalakon folytatja üzemeltetését a szolgáltatás átmeneti ferlfüggesztésének másfél hónapja után. Amszterdam, Frankfurt, Párizs és Stockholm az első úti célok, ahová a repülőgépek indulnak Prágából. A légi fuvarozó kész arra, hogy május 24-én folytassa szolgáltatását a kijevi valamint az odesszai útvonalon feltéve, hogy Ukrajnában is megszűnnek a kötelező karanténkorlátozások. Május 25-én a Bukarestbe induló járatok is felszállnak. Jegyek májusra és júniusra, valamint a későbbi dátumokra már egyaránt foglalhatók.

A hír némileg meglepő, hiszen korábban azt jelezték, hogy Csehország csak a nyár közepére tervezi a határellenőrzés teljes eltörlését. A külügyminisztérium azt közölte, hogy az Ausztriával és Szlovákiával folyó tárgyalások előrehaladottak, Lengyelország esetében viszont bonyolultabb a helyzet. A külügyminiszter szerint júliusban lehet megnyitni a határokat Németország, Ausztria, Lengyelország és Szlovákia felé.

A közép-európai országok többségéhez hasonlóan a cseh kormány március közepén zárta le a sorompókat állampolgárai előtt, majd április végén megnyitotta azokat, de az ellenőrzések május 14-ig folytatódnak. A szomszédos Németországban és Ausztriában dolgozó cseh állampolgárok így elhagyhatják az országot, de hazatérésükkor rögtön el kell végezniük a koronavírus-tesztet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.