időjárás 14°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Hét német városból érkeznek üdülőjáratok

Gulyás J. Attila
2020.06.11. 08:48
Hét német városból érkeznek üdülőjáratok

Csaknem biztos, hogy augusztus 15-én megérkezik a Czech Airlines légitársaság első chartergépe Düsseldorfból a sármelléki repülőtérre – értesült a Magyar Nemzet.

Idén még nem landolt üdülőjárat a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton, ám csaknem biztosra vehető, hogy augusztus 15-én megérkezik a Czech Airlines légitársaság első chartergépe Düsseldorfból – tudta meg lapunk. A gép már aznap visszaindul Németországba a hévízi gyógyüdülésre készülő berlini utasokért, és annak érdekében, hogy a sármelléki légikikötő megadja a módját a régen várt szezonkezdésnek, a torony ugyanezen a napon egy Frankfurtból érkező Lufthansa-gépnek is leszállási engedélyt ad.

– Eddig csak kereskedelmi és sportgépeket fogadtunk, habár örömünkre jóval többet, mint a múlt év hasonló időszakában. Érezhetően nő az érdeklődés az üdülőrégió iránt, késve ugyan, de augusztus közepén remélhetőleg az üdülőjárat-szezon is beindul – mondta a Magyar Nemzetnek a Hévíz-Balaton Airport Kft. ügyvezető igazgatója. Benkő Attila megjegyezte: aki akarta, az már lemondta a hévízi utazást, így most az elszánt turisták érkezésében reménykedhetnek.

Továbbra is hét német városból, Düsseldorfból, Frankfurtból, Hamburgból, Berlinből, Lipcséből, Erfurtból és Drezdából érkeznek vendégek a nyugat-balatoni nemzetközi repülőtérre, amelynek nettó árbevétele 2019-ben megközelítette a kétszázmillió forintot. Az 1951-ben alapított, és azt követően többször is gazdát cserélt – 2016-ban 6,6 milliárd forintos infrastrukturális fejlesztésben részesített – reptérnek jelenleg 36 alkalmazottja van.

 

 

A repülőtér fejlesztése a turizmust szolgálja
Fotó: MTI/Varga György
Utazz itthon!

Egyre több ingyenes strand van a Balatonnál

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.