Járvány ide, vírus oda, a Balatonon folytatódik a gasztroforradalom, amelyet a Magyar Konyha magazin nyári számához készített Balaton Gasztrokalauz is bizonyít. Már a tavalyi összeállításban is szerepelt ötven új hely, de idén újabb ötvenöt – többségében ebben az évben nyitott – kisvendéglő, halsütő, pop-up hely, étteremlakás, kultúrbisztró, cukrászda került először a kiadványba. Az igazán minőségi helyek szinte kivétel nélkül túlélték a válságot, az újak pedig igazodtak az évek óta erősödő trendhez: sokszínű, igényes tóparti gasztronómia van kialakulóban, kizárólag a Balatonra jellemző ízekkel és életérzéssel.
Czomba Sándor: Dinamikus bérnövekedés várható a következő években
Reális, hogy 2028-ra négyszázezer forint körüli minimálbér legyen Magyarországon.