Járvány ide, vírus oda, a Balatonon folytatódik a gasztroforradalom, amelyet a Magyar Konyha magazin nyári számához készített Balaton Gasztrokalauz is bizonyít. Már a tavalyi összeállításban is szerepelt ötven új hely, de idén újabb ötvenöt – többségében ebben az évben nyitott – kisvendéglő, halsütő, pop-up hely, étteremlakás, kultúrbisztró, cukrászda került először a kiadványba. Az igazán minőségi helyek szinte kivétel nélkül túlélték a válságot, az újak pedig igazodtak az évek óta erősödő trendhez: sokszínű, igényes tóparti gasztronómia van kialakulóban, kizárólag a Balatonra jellemző ízekkel és életérzéssel.
Bekeményített a kormány benzinárügyben
Az üzemanyag-kereskedőknek két hetük van arra, hogy a benzin és a gázolaj árát a régiós átlagra csökkentsék Magyarországon – mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője.