Megvásárolja a cseh földgázkereskedő céget az MVM-csoport

A tranzakció mérföldkőnek számít az MVM-csoport regionális terjeszkedési stratégiájában.

Magyar Nemzet
2020. 07. 11. 10:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megvásárolja az MVM-csoport az innogy Česká republika százszázalékos tulajdoni részesedését, az erről szóló megállapodást július 10-én írták alá – derül ki az MVM lapunkhoz eljuttatott közléséből. A tranzakció egy igazi mérföldkőnek számít az MVM-csoport regionális terjeszkedési stratégiájában, ugyanakkor erős hátteret és folytonosságot biztosít a cseh innogynak és ügyfeleinek – fogalmaznak a közleményben.

Az innogy Česká republika (iCR) Csehország első számú földgázkereskedője, illetve egyre erősebb jelenléttel bír a villamos energia piacán is. Összesen több mint 1,6 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki nap mint nap. A tranzakció magában foglalja az innogy kapcsolt energiatermelési eszközeit, valamint a nagykereskedelmi és e-mobilitási portfólióját is. – Az akvizíció teljes mértékben illeszkedik az MVM-csoport regionális terjeszkedési stratégiájához, hogy a nemzeti energetikai holding a kelet-közép-európai régió vezető energetikai szereplőjévé váljon. Az iCR üzleti tevékenysége szintén igazodik az MVM-csoportéhoz, mivel többek között a digitalizációra és az ügyfeleknek nyújtott értékteremtésre épül – áll a közlésben.

Az ügylethez – ami várhatóan az év vége előtt lezárulhat – az Európai Bizottság jóváhagyása szükséges, mivel az iCR eladása az E.ON és az RWE közötti szélesebb, több európai országot érintő tranzakcióhoz kapcsolódik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.